3 طرز تهیه خوشمزه بوقلمون سرخ شده، بریان و چلو گوشت بوقلمون
به گزارش مجله گیتی رو، بوقلمون چه به صورت سرخ شده و چه به صورت خوراک، ساندویچ، آبگوشت و خورش جز محبوب ترین مواد غذایی در سرتاسر دنیاست. بسیاری افراد از خواص گوشت بوقلمون آگاهند اما سوال اساسی اغلب آنها این است که با گوشت بوقلمون چی درست کنم؟ چلوگوشت بوقلمون، انواع خورش با بوقلمون، حلیم بوقلمون، زرشک پلو با بوقلمون و البته بوقلمون سرخ شده که غذای محبوب فرانسوی هاست از جمله انواع غذاهای لذیذ و پرخاصیت با گوشت بوقلمون هستند. طرز تهیه بوقلمون سرخ شده خوشمزه برای سرو کنار زرشک پلو با بوقلمون، چلو گوشت بوقلمون به عنوان یک غذای مجلسی و بوقلمون بریان را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه بوقلمون سرخ شده مجلسی پرتقالی
مواد لازم
ران یا سینه بوقلمون: 500 گرم
آب پرتقال: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز متوسط: 1 عدد
سیر: 1 حبه
کره: 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
برگ بو: 2 عدد
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
در طرز تهیه بوقلمون سرخ شده می توانید از ران یا سینه بوقلمون بهره ببرید. اگر از سینه بوقلمون استفاده می کنید با یک چاقوی تیز پوست بوقلمون را جدا کنید و آن را به صورت تکه ای یا فیله خرد کنید. اگر هم از ران بوقلمون استفاده می کنید جدا کردن پوست بوقلمون کافی است.
ابتدا در یک تابه روغن را بریزید و داغ کنید. سپس تکه های گوشت بوقلمون را در روغن تفت دهید تا دو طرف گوشت قهوه ای گردد. در یک قابلمه دیگر پیاز را درشت رنده کنید و تفت دهید. وقتی پیاز طلایی و سبک شد، 1 حبه سیر له شده را هم اضافه کنید و تفت دهید.
سپس تکه های گوشت بوقلمون را اضافه کنید و 1 لیوان فرانسوی دسته دار آب و 2 عدد برگ بو اضافه کنید. 1 الی 1 ساعت و نیم صبر کنید تا بوقلمون روی شعله ملایم گاز حسابی مغز پخت گردد. در اواسط پخت زعفران دم نموده غلیظ را اضافه کنید. وقتی بوقلمون مغزپخت و نرم گردد و آبی که اضافه نموده اید کشیده شد کره را اضافه کنید و بوقلمون را کمی دیگر سرخ کنید.
در این مرحله آب پرتقال و شکر را در یک شیرجوش بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به حالت جوش برسد و شکر در آب پرتقال حل گردد. وقتی شکر در پرتقال حل شد آن را روی تکه های بوقلمون بریزید.
در این مرحله آب پرتقال را اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا آب پرتقال به خورد بوقلمون ها برود تا تبدیل به سس پرتقال گردد. در این مرحله نمک سس را اندازه کنید. از این مرحله به بعد بسته به ذائقه تان مقداری چاشنی به بوقلمون سرخ شده پرتقالی اضافه کنید؛ اگر دوست دارید غذای تان کمی ملس باشد مقداری شکر و کمی هم آبلیمو اضافه کنید در غیر این صورت اضافه کردن نمک کافی است.
بوقلمون سرخ شده به این سبک هیچ بوی زخم یا بوی زننده ای ندارد. بوقلمون سرخ شده را می توانید به جای مرغ همراه با زرشک پلو یا با باقالی پلو به صوت چلو گوشت بوقلمون سرو کنید و از طعم لذیذ و خواص فراوان گوشت بوقلمون لذت ببرید.
طرز تهیه چلو گوشت بوقلمون
یک روش دیگر برای پخت گوشت بوقلمون تهیه چلو گوشت بوقلمون است. در روش پخت چلو گوشت بوقلمون مثل روش پخت ماهیچه مجلسی عمل کنید. در این صورت بهتر است از ران بوقلمون بهره ببرید. برای درست کردن چلو گوشت بوقلمون مجلسی با 4 عدد ران بوقلمون ابتدا 3 عدد پیاز متوسط را خلالی خرد کنید و نیمی از آن ها را در قابلمه بریزید و تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند ران بوقلمون را روی آن بچینید، 2 حبه سیر و بقیه پیازهای خلالی را هم روی ران بوقلمون بریزید. فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم نموده غلیظ را هم اضافه کنید.
3 عدد برگ بو و 1 عدد چوب دارچین را هم روی سایر مواد بگذارید و درب قابلمه با ببندید. 3 ساعت روی شعله ملایم گاز ران یا همان ماهیچه بوقلمون را بپزید. در این مدت چند بار ران بوقلمون را زیر و رو کنید تا یکدست پخته شوند. در نهایت باید یک سوپ ماهیچه خیلی غلیظ داشته باشید که در کنار باقالی پلو با ران بوقلمون سرو کنید. بعد از 3 ساعت نمک را اضافه کنید و 1 الی 1 و نیم ساعت دیگر برای پخت به ران بوقلمون زمان بدهید تا یک چلو گوشت بوقلمون با زرشک پلو یا باقالی پلو بی نظیر داشته باشید.
اگر هم می خواهید بوقلمون بریان داشته باشید مقاله آموزش کامل طرز تهیه مرغ بریان را بخوانید و به همان ترتیب عمل کنید.
چطور بوی زهم بوقلمون را از بین ببریم؟
*برای دریافت بوی زُهم یا بوی زُخم بوقلمون مرغ جهت درست کردن انواع غذا با بوقلمون و خوشمزه شدن آن چندین روش و فوت و فن وجود دارد. چه در طرز تهیه بوقلمون سرخ شده و چه چلو گوشت یا خورش بوقلمون یک روش مزه دار کردن بوقلمون مجلسی با نمک و فلفل و زعفران است. یک روش دیگر مرینیت کردن بوقلمون با زردچوبه، نمک، فلفل و روغن زیتون است. تمام قسمت های بوقلمون را به این مواد آغشته کنید و به مدت 2 الی سه ساعت در یخچال نگهداری کنید. سپس بوقلمون را به هر روشی که دوست دارید بپزید. زنجبیل تازه و هویج هم بوی زهم یا بوی زُخم مرغ را از بین می برند.
*یک روش دیگر هم این است که ترکیب زنجبیل تازه، سیر له شده، یک عدد فلفل سبز چرخ نموده، مقداری گشنیز و کمی زیره که همه با هم له شده اند را به بوقلمون شسته شده بمالید و صبر کنید بوقلمون را 2 الی سه ساعت با آن ها مرینیت و مزه دار گردد.
چند خاصیت بی نظیر گوشت بوقلمون
*از جمله مهم ترین خاصیت های بوقلمون تریپتوفان موجود در گوشت آن است که برای یک خواب راحت و عمیق بسیار مورد احتیاج است. این اسید آمینه نقش موثری در ساخته شدن ماده ای به نام سروتونین در مغز و دستگاه گوارش دارد؛ سروتونین باعث آرام بخشی و نشاط آوری در فرد شده، استرس را کم نموده و فرایند اختلال خواب را بهبود می بخشد.
*اگر مبتلا به چربی بالای خون هستید و نمی توانید زیاد گوشت قرمز مصرف کنید بهتر است بوقلمون را جایگزین آن کنید. طبع گوشت بوقلمون گرم و تر است و مصرف آن برای افراد سرد مزاج بهتر است. افراد گرم مزاج بوقلمون را با سماق و گشنیز میل نمایند.
*گوشت بوقلمون سرشار از سلنیوم، روی، پتاسیم، ویتامین A و گروه ویتامین های B مانند B1، B2، B3، B6 و منیزیم است. این ویتامین ها و مواد معدنی برای تقویت سیستم بدن برای مقابله با عفونت های دستگاه تنفسی ناشی از ویروس کرونا، سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار ضروری هستند.
*گوشت بوقلمون بسیار مقوی بوده و مصرف آن برای بچه ها و سالمندان به خصوص در روزهای سرد سال مفید است. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد احتیاج بدن را تأمین می نماید.
*مصرف گوشت بوقلمون در دوران بارداری بسیار توصیه شده است. البته به خاطر اینکه گوشت بوقلمون سرشار از ویتامین A است بهتر است در سه ماهه اول بارداری مصرف نگردد. در سه ماه دوم و سوم بارداری گوشت بوقلمون که ﻣﻨﺒﻊ ﻏﻨﯽ از اﻧﻮاع وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B و وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ A اﺳت، ﺑﺮای زنان باردار به خصوص مبتلایان ﺑﻪ ﮐﻢﺧﻮﻧﯽ و افسردگی ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻔﯿﺪ اﺳﺖ. از سوی دیگر گوشت بوقلمون منبع عالی ویتامین هایگروه B مانند B3 و B6 است که برای یک سالم بسیار توصیه می گردد. برای اطلاعات بیشتر مقاله بهترین غذاها برای تغذیه در دوران بارداری را بخوانید.
0 0 vote
Article Rating
منبع: افق کوروش