غذاهای سنتی کرمانشاه؛ از آش عباسعلی تا هلو کباب
به گزارش مجله گیتی رو، شما به هر قسمت از سرزمین پهناور ایران که سفر کنید می توانید تجربه غذایی بی نظیر و متفاوتی داشته باشید. کرمانشاه یکی از شهرهای تاریخی ایران است که در غرب این کشور قرار داشته و علاوه بر منظره ها زیبا و تاریخ منحصر به فردش، فرهنگ غذایی بسیار مجذوب کننده و متنوعی دارد. غذاهای سنتی کرمانشاه تنوع بسیار بالا و طعم بی نظیری دارد که همین موضوع می تواند علت خوبی برای سفر به این شهر باشد، بی شک کرمانشاه بهشتی برای تاریخمندان، طبیعت گردان و افراد اهل غذا است. در ادامه شما را با تعدادی از محبوب ترین غذاهای محلی کرمانشاه آشنا می کنیم، پس پلک نزنید و به خواندن ادامه دهید.
با خبرنگاران میتوانید به راحتی به رزرو بلیط هواپیما خود به هر کجا که دوست دارید اقدام کنید
1. دنده کباب
یکی از برترین غذاهای سنتی استان کرمانشاه دنده کباب است. این غذای محبوب یکی از اصیل ترین و خوش مزه ترین کباب های استان کرمانشاه به شمار می آید. یکی از دلایل مجذوب کنندهیت این غذا، سس بی نظیری است که هنگام طبخ از آن استفاده می گردد. این سس شامل رب گوجه فرنگی، آبلیمو، فلفل، نمک و میزان زیادی زعفران است که گوشت در طول مدت زمان پخت چندین بار به آن آغشته می گردد. این غذای لذیذ و خوشمزه هم با نان تازه و هم با برنج سرو می گردد؛ در سفر به کرمانشاه امتحان کردن دنده کباب را از یاد نبرید.
2. خوراک کدوحلوایی
یکی دیگر از انواع غذاهای سنتی استان کرمانشاه خوراک کدوحلوایی نام دارد. در تهیه این غذای خوش مزه از کدوحلوایی، عدس، پیاز، آب نارنج، رب گوجه فرنگی، آبغوره، روغن و ادویه هایی مانند نمک، زردچوبه و فلفل سیاه استفاده می گردد. بعلاوه این غذا خواص بسیار زیادی دارد و برای کسانی که رژیم دارند بسیار مناسب است. اگر در فصل پاییز یا زمستان به کرمانشاه سفر کردید؛ با خوردن یک پیاله خوراک کدوحلوایی داغ لذت سفر خود را چندین برابر کنید.
رزرو تور و رزرو هتلفقط با خبرنگاران
3. هلو کباب
یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمانشاه هلو کباب نام دارد. شاید با شنیدن نام این غذا فکر کنید منظور از هلو کباب، هلوهای کباب شده است. اما اینطور نیست؛ هلو کباب در واقع نوعی کوفته است که میان غذاهای محلی کرمانشاه هواداران بسیار زیادی دارد. در تهیه این کوفته بی نظیر از گوشت، پیاز، لپه، شکر،گردو، کشمش، آلوبخارا، روغن کرمانشاهی، زعفران دم نموده، آب لیموترش، نمک، زردچوبه و دارچین استفاده شده و پس از ترکیب مواد در آب پخته می گردد. زمان تهیه این غذا باید توجه داشته باشید که هرچه مواد منسجم تر باشد بهتر است و کوفته های شما پخش نمی گردد. این کوفته های بی نظیر را در یکی از رستوران های کرمانشاه امتحان کنید و لذت ببرید.
4. خورش خلال
یکی دیگر از برترین غذاهای سنتی در کرمانشاه خورش خلال است. این خورش خوش طعم بیشتر در مراسم ها و جشن های کرمانشاه سرو می گردد. معمولا در تهیه این غذا از گوشت بره، خلال بادام، زرشک سیاه، زعفران، روغن، پیاز، نمک و لیمو عمانی استفاده شده و همراه با برنج سرو می گردد. این خورش حاوی میزان زیادی آهن و پروتئین بوده و با طعم و عطر بی نظیرش هر آدمی را وسوسه می نماید.
5. خورش کنگر
نام یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمانشاه خورش کنگر است. کنگر نوعی گیاه با برگ های خاردار و ساقه های بلند است که در فصل بهار رشد می نماید. این گیاه خواص بسیار زیادی دارد و برای کلیه ها و پاکسازی بدن بسیار مفید است. طرز تهیه غذاهای سنتی کرمانشاه سخت نیست؛ در تهیه این خورشت از گیاه کنگر، گوشت خورشتی، نعناع، جعفری، پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، غوره، آبغوره، زعفران، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک استفاده می گردد و طعم ومزه بی نظیری دارد. اگر شما هم جزو کسانی هستید که به سبزیجات و طعم آن ها علاقه دارید؛ خوردن این خورش را از دست ندهید.
6. آش کشک و بادمجان
یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانشاه آش کشک و بادمجان نام دارد. معمولا بیشتر مردم کرمانشاه این غذا را در فصل زمستان می خورند اما شما می توانید در هر فصلی که به کرمانشاه سفر کردید این آش خوش مزه را در رستوران های این شهر نوش جان کنید. در ترکیب این آش که یکی از برترین غذاهای سنتی کرمانشاه است از گوشت خورشتی، انواع حبوبات، برنج و گندم استفاده می گردد و در نهایت بادمجان های سرخ شده به آن اضافه می گردد. اگر در فصل زمستان به کرمانشاه سفر کردید، خوردن این غذا را نباید فراموش کنید.
7. آش ترخینه
یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمانشاه آش ترخینه نام دارد. این غذا هواداران زیادی در غرب کرمانشاه دارد و نام دیگر آن نیز آش دویینه است. جالب است بدانید آش ترخینه به علت داشتن آنتی بیوتیک قوی در بهبود سرماخوردگی تاثیر بسیار زیادی دارد. این آش از ترکیب دوغ، نمک و بلغور گندم درست می گردد و طعم بی نظیری دارد. در سفر به کرمانشاه حتما آش ترخینه را امتحان کنید و از خواص منحصربه فرد آن بهره مند شوید.
8. آش سورانه
یکی دیگر از غذاهای سنتی استان کرمانشاه آش سورانه است. سورانه نوعی سبزی محلی است که در فصل بهار رشد می نماید و ظاهری شبیه به تره دارد و بیشتر در منطقه ها غربی این استان یافت می گردد. در ترکیب این آش خوش مزه از گیاه سورانه، گوشت چرخ نموده، روغن زیتون، شکر، پیاز و رب انار استفاده می گردد و در عید نوروز و فصل بهار هواداران زیادی دارد. اگر در عید نوروز به کرمانشاه سفر کردید؛ خوردن این آش را به شما پیشنهاد می کنیم.
9. جرگ و بز
جرگ و بز یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمانشاه به شمار می آید. این غذا که به سوسیس کرمانشاهی هم معروفیت دارد از جگر گوسفند و پوست نازک روده آن درست می گردد. طرز تهیه این غذا به این صورت است که ابتدا جگر گوسفند را همراه با ادویه های مخصوص و نمک چرخ می نمایند، سپس در فویل قرار داده و زیر خاکستر می گذارند تا کامل پخته گردد. پس از آن روده ها را با مواد پخته شده پر نموده و کباب می نمایند. در سفر به کرمانشاه خوردن این غذای لذیذ و مقوی را از یاد نبرید.
10. دست پیچ
یکی از برترین غذاهای سنتی کرمانشاه دست پیچ نام دارد. این غذا در واقع نوعی کوفته است که از ترکیب گوشت چرخ نموده، پیاز، نخود پخته شده، آرد نخودچی، آلو، زرشک، رب گوجه فرنگی، تخم مرغ و ادویه تهیه می گردد. پس از آنکه تمامی مواد به خوبی با یکدیگر میکس شدند، به شکل توپ درآورده و وسط آن یک آلو قرار می دهند و سپس در سس مخصوص پخته می گردد. عده ای این غذا را به شکل سمبوسه درست می نمایند؛ به این صورت که مواد میکس شده را داخل خمیر یا نان قرار می دهند و در روغن سرخ می نمایند.
11. آش عباسعلی
یکی دیگر از اصیل ترین غذاهای سنتی در کرمانشاه آش عباسعلی است. شخصی به نام عباسعلی حدود 200 سال پیش که مراسم مذهبی به وسیله حکومت ممنوع اعلام شده بود در ماه رمضان هنگام افطار آش پخش می کرد، از آنجایی که این آش بسیار خوش مزه بود دستور پخت آن بین مردم پخش شد و همچنان در کرمانشاه، به خصوص در زمستان طبخ می گردد و هواداران زیادی دارد. در تهیه این غذا از گوشت گوسفندی، حبوبات، برنج، نعناع داغ، پیازداغ، سیرداغ و روغن حیوانی کرمانشاه تهیه می گردد و بسیار مقوی است. اگر در زمستان به کرمانشاه سفر می کنید؛ می توانید از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
12. آش بلغور
یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانشاه آش بلغور نام دارد. این غذای مقوی و خوش مزه در کرمانشاه هواداران زیادی دارد و در تهیه آن از بلغور گندم، گوشت چرخ نموده، پیاز، کشک، نعناداغ، پیازداغ، ادویه و روغن استفاده می گردد. طرز تهیه این غذای سنتی کرمانشاهی به این صورت است که ابتدا بلغور گندم را پخته، سپس ادویه ها را در روغن تفت داده و همراه با کشک به آن اضافه می نمایند. سفر به کرمانشاه با خوردن آش بلغور معنا پیدا می نماید.
13. آش دوغ
یکی دیگر از غذاهای سنتی در کرمانشاه آش دوغ است. این آش در فصل زمستان هواداران زیادی دارد و طرز تهیه آن مانند سایر آش ها است. در تهیه این غذای خوش طعم از نخود، سبزی آش، سیر داغ، پیازداغ، نمک، فلفل سیاه، دوغ، برنج و نعناداغ استفاده می گردد. ممکن است بعضی افراد در تهیه این آش از گوشت هم استفاده نمایند؛ اما دستور اصیل و کرمانشاهی آن گوشت ندارد. در سفر به کرمانشاه با خوردن آش دوغ لذت ببرید.
14. شلمین
شلمین یکی دیگر از نام های غذاهای سنتی کرمانشاه است. شلمین یا آش تره شباهت زیادی به آش ترخینه دارد. طعم این غذا کمی ترش است و خواص زیادی دارد. مواد اصلی این آش شامل برگ شلغم و بلغور گندم بوده که با آب انار یا آب انگور یا آب انار ترکیب می گردد و چند روزی می ماند تا کامل طعم بگیرد. در سفر به کرمانشاه امتحان کردن این طعم بی نظیر را نباید فراموش کنید.
کلام آخر خبرنگاران در خصوص غذاهای سنتی کرمانشاه
در این مقاله کوشیدیم شما را با تعدادی از معروف ترین غذاهای سنتی کرمانشاه آشنا کنیم. کرمانشاه به علت داشتن تاریخ مجذوب کننده، منظره ها زیبا و فرهنگ غذایی متنوع، مقصد سفر بسیاری از افراد است. غذاهای سنتی کرمانشاه تنوع بسیار بالا و طعم بی نظیری دارد و عده زیادی برای چشیدن طعم غذاهای این شهر به آن سفر می نمایند. آیا تابه حال تجربه خوردن غذاهای اصیل کرمانشاهی را داشته اید؟ از نظر شما کدام غذا خوش مزه تر است؟
منبع: 3click.com