آموزش 6 طرز تهیه واویشکا مجلسی و لذیذ

به گزارش مجله گیتی رو، استان گیلان خاستگاه تعداد زیادی از خوشمزه ترین غذاهای کشور است و طرز تهیه واویشکا هم یکی از صدها دستور پخت سنتی این استان سرسبز است. خوراک واویشکا یکی از ساده ترین و سریع ترین غذاها برای روزهای پرمشغله است تا بتوانید در زمانی محدود، یک غذای مقوی بپزید و از صرف آن لذت ببرید. مواد اولیه طرز تهیه واویشکا مجلسی بسیار ساده و در دسترس هستند؛ با این حال نتیجه نهایی، بشقابی با رنگ های زیبا و عطر سرمست کننده است.

آموزش 6 طرز تهیه واویشکا مجلسی و لذیذ

طرز پخت واویشکا با گوشت چرخ کرده بسیار ساده است و برای تهیه آن زمان کمی مورد نیاز است. اما خوراک واویشکا تنها به گوشت چرخ کرده محدود نمی گردد و انواع مختلفی از آن وجود دارد. قدمت واویشکا به جنگ دنیای دوم برمی گردد که مردم گیلان این غذا را از نوعی خوراک گوشت روسی اقتباس کردند و بر اساس ذائقه خود تغییر دادند. طرز تهیه واویشکا با گوشت تکه ای، اصیل ترین و مجلسی ترین دستور پخت این خوراک خوشمزه است.

دستور پخت واویشکا انعطاف زیادی دارد و علاوه بر گوشت قرمز می توانید آن را با مواد دیگری مانند مرغ، جگر و بادمجان هم تهیه کنید. واویشکا سویا هم یک رسپی خوشمزه است که به افراد گیاهخوار پیشنهاد می کنیم. در این مقاله چند طرز تهیه واویشکا به همراه نکات طلایی پخت این غذای بینظیر را با شما به اشتراک گذاشته ایم. اگر به غذاهای شمالی علاقه دارید یا در پی دستور پخت یک غذای سالم اما سریع هستید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

طرز پخت واویشکا با گوشت چرخ کرده

طرز پخت واویشکا با گوشت چرخ کرده پرطرفدارترین و ساده ترین رسپی خوراک واویشکاست. این خوراک شباهت زیادی به مایه ماکارونی دارد و کمتر کسی وجود دارد که طعم آن را دوست نداشته باشد. مواد اولیه این غذا محدود است و معمولا همیشه در یخچال و فریزر منازل وجود دارند.

مواد لازم

  • 500 گرم گوشت چرخ کرده
  • 2 عدد سیب زمینی میانه
  • 2 عدد پیاز بزرگ
  • 3 عدد گوجه
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • روغن مایع به اندازه لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه دلخواه

مقادیر گفته شده برای مصرف 4 نفر مناسب است. آماده سازی مواد اولیه طرز تهیه واویشکا با گوشت چرخ کرده غیر فریزری 15 دقیقه طول می کشد. پخت واویشکا با شعله میانه حدود 30 دقیقه زمان نیاز داد.

طرز تهیه

  1. ابتدا سیب زمینی ها را به شکل مکعب هایی با اندازه مشابه برش بزنید. سپس سیب زمینی ها را به مدت 10 دقیقه در آب بریزید تا نشاسته اضافه آن ها گرفته گردد.
  2. پیازها را بر اساس سلیقه خود به شکل نگینی یا خلالی خرد کنید. ماهیتابه ای با سایز مناسب انتخاب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید. پیازها را در تابه بریزید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا سبک شوند.
  3. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه و کاملا با هم مخلوط کنید. روی مواد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بریزید. در این مرحله می توانید ادویه های دلخواه را اضافه کنید.
  4. گوجه ها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. می توانید از دستگاه میکسر برای تهیه پوره گوجه استفاده کنید.
  5. وقتی رنگ گوشت، قهوه ای شد، رب گوجه فرنگی، آبلیمو و پوره گوجه را به تابه اضافه کنید و در تابه را ببندید. درجه حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا آب گوجه ها به طور نسبی کشیده گردد.
  6. در یک تابه مجزا سیب زمینی های خردشده را سرخ کنید. سیب زمینی های سرخ شده را روی دستمال مخصوص بریزید تا روغن اضافه آن ها گرفته گردد.
  7. خوراک واویشکا را در ظرف مناسب سرو کنید و سیب زمینی های سرخ شده را روی آن بریزید. برای تزئین غذا می توانید از اندازهی جعفری تازه استفاده کنید تا ظاهر شکیل تری ایجاد گردد.

طرز تهیه واویشکا با گوشت تکه ای

در طرز تهیه واویشکا مجلسی اصیل گیلانی، از گوشت تکه ای استفاده می گردد. این غذا را می توان به صورت خوراک میل کرد اما معمولا در گیلان اندازهی آبدارتر تهیه می گردد تا برای سرو همراه برنج مناسب تر باشد. در طرز تهیه واویشکا با گوشت تکه ای رشتی از آب انار ترش محلی و آبغوره استفاده می گردد؛ اما در صورتی که این چاشنی ها را دوست ندارید، می توانید آن ها را با آبلیمو جایگزین کنید.

مواد لازم

  • 300 گرم گوشت تکه ای
  • 2 عدد پیاز بزرگ
  • 3 عدد سیب زمینی میانه
  • 2 عدد گوجه فرنگی
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه
  • 2 قاشق غذا خوری آبغوره
  • 1 قاشق غذا خوری آب انار ترش
  • 1 قاشق چای خوری زردچوبه
  • روغن مایع به اندازه لازم
  • نمک و فلفل به اندازه دلخواه

مقادیر بالا در طرز تهیه واویشکا برای مصرف 4 نفر مناسب است. آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه و زمان پخت غذا حدود 1 ساعت است.

طرز تهیه

  1. ابتدا گوشت گوساله یا گوسفندی را به صورت مکعب هایی با سایز میانه برش بزنید. گوشت را به همراه فلفل و زردچوبه به مدت نیم ساعت بپزید. در این مرحله از طرز تهیه واویشکا نباید به گوشت نمک بزنید؛ چرا که باعث سفت شدن گوشت و طولانی شدن زمان پخت آن می گردد.
  2. سیب زمینی ها را به صورت مکعب های درشت خرد کنید و اجازه دهید برای 10 دقیقه در آب خیس بخورند. گوجه ها را هم به مدت 5 دقیقه در آب جوش بریزید تا گرفتن پوست آن ها راحت تر باشد. پس از کندن پوست گوجه ها آن ها را کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید.
  3. پیازها را به صورت خلال های درشت خرد کنید و در یک ماهیتابه مناسب با روغن کافی تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی گردد.
  4. گوشت را در تابه بریزید و به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. اجازه دهید تا رنگ گوشت کمی تیره گردد و سپس به آن رب گوجه فرنگی و کمی آب اضافه کنید.
  5. در این مرحله به تابه گوجه خرد شده، آبغوره و آب انار ترش اضافه کنید. در ظرف را ببندید و اجازه دهید پخت گوشت کامل گردد.
  6. در یک ماهیتابه دیگر سیب زمینی ها را سرخ کنید و سپس سیب زمینی های سرخ شده را به مواد گوشتی اضافه کنید.
  7. در فاصله پخت واویشکا، یک کته خوش طعم شمالی دم کنید تا لذت خوردن این غذای خوشمزه چند برابر گردد.

طرز تهیه واویشکا با مرغ

طرز تهیه واویشکا مجلسی تنها به گوشت چرخ کرده محدود نمی گردد و این غذای خوشمزه را می توانید به راحتی با سینه مرغ هم تهیه کنید. ترکیب مرغ با پیاز زعفرانی بسیار دلچسب است و پیشنهاد می کنیم حتما یک بار این خوراک لذیذ را امتحان کنید.

مواد لازم

  • 500 گرم سینه مرغ بدون استخوان
  • 2 عدد پیاز بزرگ
  • 2 حبه سیر
  • 2 عدد سیب زمینی میانه
  • 1 عدد فلفل دلمه ای میانه
  • ا عدد گوجه فرنگی
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • زعفران به اندازه لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه مناسب
  • روغن مایع به اندازه کافی

مقادیر بالا برای مصرف 3 نفر مناسب است و در صورت استفاده از مرغ غیرفریزری، آماده سازی مواد 15 دقیقه طول می کشد. طرز تهیه واویشکا مجلسی مرغ با این روش 40 دقیقه زمان نیاز دارد.

طرز تهیه

  1. ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و در روغن با حرارت میانه تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شدند، دو حبه سیر رنده شده را به تابه اضافه کنید.
  2. سینه های مرغ را به صورت نواری و با ضخامت 2 سانت برش بزنید و به تابه اضافه کنید.
  3. فلفل دلمه ای خردشده را به همراه ادویه های دلخواه در تابه بریزید تا بوی مرغ گرفته گردد.
  4. گوجه فرنگی را رنده و به همراه رب و زعفران تازه دم به مواد موجود در تابه اضافه کنید.
  5. نصف پیمانه آب به تابه اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا مرغ کاملا پخته گردد. در این فاصله، سیب زمینی ها را به همراه زردچوبه و نمک سرخ کنید.
  6. سیب زمینی های سرخ شده را در 5 دقیقه آخر زمان پخت به مرغ اضافه کنید تا کمی نرم شوند. واویشکا مرغ خوشمزه شما آماده است، نوش جان!

طرز تهیه واویشکا با جگر

جگر گوسفند یکی از مقوی ترین مواد غذایی دنیا محسوب می گردد که سرشار از آهن است. معمولا افراد یا عاشق طعم جگر هستند یا به طور کلی طعم آن را نمی پسندند. یکی از راه های مناسب برای مصرف این ماده غذایی سالم، تفت دادن آن با پیاز و تهیه واویشکا جگر است. طرز تهیه واویشکا با جگر یک دستور پخت بسیار آسان و سریع است؛ بنابراین یک وعده مناسب برای روزهای پرمشغله محسوب می گردد.

مواد لازم

  • 200 گرم جگر تازه گوسفندی
  • 2 عدد پیاز بزرگ
  • 3 عدد گوجه فرنگی
  • 1 قاشق غذاخوری رب
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم

مقادیر بالا برای مصرف 2 نفر مناسب است. آماده سازی مواد 15 دقیقه و پخت غذا 30 دقیقه زمان لازم دارد.

طرز تهیه

  1. ابتدا پیازها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید و آن ها را در یک تابه مناسب تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
  2. رب گوجه را به پیاز اضافه و کمی سرخ کنید تا رنگ باز کند. سپس پوره گوجه، نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
  3. جگرها را به صورت نواری برش بزنید و به خوبی با سایر مواد تفت دهید.
  4. در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه واویشگا جگر، از سیب زمینی سرخ شده هم استفاده کنید.

طرز پخت واویشکا با گوشت چرخ کرده و بادمجان

این غذا طعمی متفاوت و دوست داشتنی دارد و به نوعی یک طرز تهیه واویشکا مجلسی محسوب می گردد. گوشت و بادمجان هر دو از پرطرفدارترین مواد غذایی هستند و ترکیب این دو با هم، طعمی خارق العاده ایجاد می کند که احتمالا تمام مهمانان را شگفت زده خواهد کرد.

مواد لازم

  • 2 عدد بادمجان
  • 200 گرم گوشت چرخ کرده
  • 2 عدد گوجه فرنگی
  • 1 عدد پیاز
  • 2 حبه سیر
  • 2 قاشق غذا خوری رب گوجه
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 1 قاشق چای خوری شوید خشک
  • روغن مایع به اندازه لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه دلخواه

مقادیر بالا برای مصرف 3 نفر مناسب است و آماده سازی مواد 20 دقیقه طول می کشد. پخت غذا با استفاده از این طرز تهیه واویشکا به 40 دقیقه زمان نیاز دارد.

طرز تهیه

  1. برای این طرز تهیه واویشکا ابتدا بادمجان ها را به صورت مکعب های کوچک درآورید. بادمجان های خردشده را به مدت 15 دقیقه در آب و نمک قرار دهید. چند مرتبه آب بادمجان ها را عوض کنید تا تلخی آن ها به طور کامل گرفته گردد.
  2. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در روغن تفت دهید تا رنگ طلایی پیدا کند. پس از سبک شدن پیاز، سیر رنده شده را هم به تابه بیفزایید.
  3. وقتی عطر سیر بلند شد، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و تا زمانی که رنگ آن قهوه ای گردد به تفت دادن ادامه دهید.
  4. بادمجان ها را روی دستمال مخصوص بریزید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد. سپس بادمجان ها را در یک تابه مجزا سرخ کنید.
  5. بادمجان های سرخ شده را همراه گوجه فرنگی رنده شده و رب به مایه گوشتی اضافه کنید. در ظرف را ببندید تا مواد کاملا بپزند.
  6. در 10 دقیقه پایانی پخت، آبلیمو و شوید خشک را به مواد اضافه کنید تا عطر دلپذیری ایجاد گردد.

طرز تهیه واویشکا با سویا

بیشتر افراد خوراک واویشکا را به عنوان یک غذای گوشتی می شناسند اما این غذا را می توانید با سویا هم تهیه کنید. طرز تهیه واویشکا با سویا انتخابی مناسب برای گیاهخواران است؛ با این حال این غذا بین افراد غیرگیاهخوار هم طرفداران زیادی دارد. این دستور جایگزین مناسبی برای طرز پخت واویشکا با گوشت چرخ کرده به شمار می رود.

مواد لازم

  • 200 گرم سویا
  • 2 عدد پیاز
  • 2 عدد سیب زمینی
  • 1 عدد فلفل دلمه ای
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 1 قاشق چای خوری پودر آویشن
  • 1 قاشق چای خوری پودر پاپریکا
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم

مواد گفته شده در طرز تهیه واویشکا با این روش برای 3 نفر مناسب است. زمان آماده سازی مواد اولیه 30 دقیقه و زمان پخت غذا هم 30 دقیقه است.

طرز تهیه

  1. در ابتدا سویا ها را به مدت 20 دقیقه در آب خیس کنید تا کاملا نرم شوند.
  2. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و همراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا سبک شوند.
  3. سویا را به همراه فلفل دلمه ای به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید.
  4. وقتی رنگ سویا قهوه ای شد، به آن رب گوجه و آبلیمو اضافه کنید. سپس پودر آویشن، پاپریکا و سایر ادویه های مورد نیاز را به مواد بیفزایید.
  5. در یک تابه جداگانه، سیب زمینی ها را سرخ و در نهایت به همراه واویشکا سرو کنید.

فوت های کوزه گری در طرز تهیه واویشکا مجلسی

  • توجه داشته باشید که در طرز تهیه واویشکا با گوشت تکه ای، نمک را در انتهای پخت اضافه کنید تا گوشت سفت نگردد.
  • می توانید سیب زمینی را جداگانه سرو یا در 5 دقیقه پایانی به مایه گوشتی اضافه کنید.
  • استفاده از ادویه هایی مانند آویشن، پاپریکا و پودر لیمو عمانی در طرز تهیه واویشکا توصیه می گردد.
  • می توانید در صورت تمایل چند تخم مرغ را روی مایه گوشتی بشکنید.
  • می توانید با افزودن نخود فرنگی و ذرت، طرز پخت واویشکا با گوشت چرخ کرده را هیجان انگیزتر کنید.

در این مقاله سعی کردیم روش های مختلفی را برای طرز تهیه واویشکا به شما معرفی کنیم. اکنون از شما می خواهیم که اگر روش یا نکته ای را می دانید که می تواند به محتوای آموزشی ما کمک کند، آن را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 11 مرداد 1401 بروزرسانی: 11 مرداد 1401 گردآورنده: gitiro.ir شناسه مطلب: 2193

به "آموزش 6 طرز تهیه واویشکا مجلسی و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش 6 طرز تهیه واویشکا مجلسی و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید