طرز تهیه فلافل تُرد و خانگی به سبک ساندویچی ها
به گزارش مجله گیتی رو، از آنجا که تهیه این غذای خوشمزه و خوش خوراک جنوب کشوری بسیار آسان است و در زمان اندک میسر است و نیز به علت اینکه فلافل از موادی سالم (برخلاف سوسیس و کالباس و ...) تهیه می گردد یادگیری طریقه درست کردن این غذا بخصوص برای وعده غذایی شام و در موقعی که اعضای خانواده تمایل به خوردن غذایی فست فودی دارند و زمان زیادی نیز برای درست کردن غذا ندارند، ضرورت پیدا می نماید؛ لذا در اینجا طریقه درست کردن این غذای لذیذ و خوشمزه را می نویسم.
این غذا بدون گوشت و با نخود و سیر و تخم مرغ و جعفری و ادویه جات درست می گردد و غذایی کم هزینه و خوشمزه و بسیار راحت و بدون اتلاف وقت است.
مواد لازم
سیر: 4 حبه
نخود: 300 گرم
تخم مرغ: 1 عدد
جعفری: 100 گرم
پیاز: 1 عدد
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
نمک فلفل زردچوبه: به میزان کافی
روغن مایع: میزان کافی
آویشن: 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
زیره: 1 قاشق چایخوری
آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه فلافل ابتدا 300 گرم نخود را در آب خوب، خیس می کنیم. برای نخود تقریبا 48 ساعت ضروری است تا خیس بخورد و کاملا نرم گردد و نفخ آن گرفته گردد (چون نخود بسیار نفاخ است و خیلی سفت است) این کار باعث می گردد فلافل ما همچون فلافل های فست فودی نرم گردد و راحت بپزد. (در مدت 48 ساعت چند بار آب نخود را عوض می کنیم).
نخود خیس خورده در مرحله قبل را به همراه 1 عدد پیاز میانه و 4 حبه سیر چرخ می کنیم و آن ها را خرد و پودر می نماییم.
100 گرم جعفری را با آب خوب می شوریم و تمیز می کنیم و با ساطور روی تخته به صورت بسیار ریز خرد می کنیم.
1 عدد تخم مرغ را با چنگال خوب می زنیم تا زرده و سفیده تخم مرغ با هم قاطی گردد. سپس جعفری خرد شده و تخم مرغ زده شده را به نخود چرخ شده همراه با پیاز و سیر (مواد مرحله قبل) اضافه می کنیم.
2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی و 1 قاشق غذاخوری بکینگ پودر را به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم. ان ها را خوب با دست ورز می دهیم و با هم مخلوط می کنیم تا قاطی شوند و مایه فلافل کم کم آماده گردد. نمک فلفل و زردچوبه را به میزان لازم به مایه فلافل اضافه می کنیم. سپس 1 قاشق چایخوری تخم گشنیز آسیاب شده و 1 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده و پودر شده را به مایه فلافل اضافه می کنیم تا مایه فلافل ما مزه دار گردد. (آرد نخود چی یاری می نماید فلافل ما هنگام سرخ کردن در روغن وانرود و خرد نگردد). اگر فلافل تند آبادانی می خواهید فلفل قرمز آن را زیاد بریزید.
بعد از اینکه مایه فلافل را خوب ورز دادیم و همه مواد را باهم خوب قاطی کردیم، آن را در قالب های مخصوص فلافل می ریزیم. سپس در یک قابمه گود میزانی زیادی روغن مایع می ریزیم و قابلمه را روی شعله گار قرار می دهیم. وقتی روغن خوب داغ شد فلافل ها را درون روغن یکی یکی سرخ می کنیم.
(در صورت تمایل می توان از پودر سوخاری نیز استفاده کرد تا فلافل خوشمزه تر گردد و بعد از زدن پودر سوخاری به فلافل، در روغن فلافل ها را سرخ کرد.) وقتی فلافل ها خوب سرخ شدند آن ها را در یک ظرف مناسب می ریزیم و روغن اضافی فلافل ها را با دستمال کاغذی می گیریم و فلافل را برای وعده غذایی شام و یا حتی ناهار با نان باگت و خیار شور و گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ نموده و ترشی میل می کنیم. میتوان برای تزیین آن از گوجه فرنگی خرد شده و جعفری نیز استفاده کرد.
منبع: بهترین ها
منبع: فرارو