طرز تهیه خورش تره فرنگی

به گزارش مجله گیتی رو، خورش تره فرنگی یکی از است. این خورش خوشمزه برای و را هم با گوشت و هم با مرغ می توانید تهیه کنید. در این مطلب از در مجله خبرنگاران به طرز تهیه خورش تره فرنگی می پردازیم.

طرز تهیه خورش تره فرنگی

مواد لازم برای تهیه خورش تره فرنگی با گوشت

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
گوشت گوسفند400 گرم
تره فرنگی500 گرم
سبزی خشک شنبلیلهنصف قاشق غذاخوری
سبزی خشک نعناع1 قاشق غذاخوری
لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی1 لیوان فرانسوی دسته دار
سیب زمینی1 عدد بزرگ
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
گوجه فرنگی2 عدد میانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
روغنبه اندازه کافی
برنج ایرانیبرای سرو خورشت تره فرنگی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه خورشت تره فرنگی: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای خیساندن لوبیا: 8 ساعت

مراحل طرز تهیه خورش تره فرنگی مجلسی با گوشت

خورش تره فرنگی را می توانید مثل برادر بزرگترش با گوشت تکه ای تهیه کنید و به عنوان یک غذای مجلسی و البته مقوی در مراسم های و مهمانی ها آن را سرو کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش تره فرنگی، در ابتدا لوبیا چیتی یا لوبیا سفید را از شب قبل در اندازهی آب خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید. گوشت را نیز با آب بشویید و به مقدار مکعب های 2 سانتی متری (قورمه ای) خرد کنید.

تره فرنگی را تمیز کنید و برگ ها و ساقه های آن را جدا کنید. تره پاک شده در اندازهی آب خیس کنید تا گل و لای آن پاک گردد. سپس آن ها را کاملا بشویید و مراقب باشید که گل و لای در تره فرنگی نمانده باشد. تره فرنگی ها را به قطعات 2 تا 3 سانتی متری خرد کنید.

شما می توانید برای تهیه لوبیا چیتی، لوبیا سفید و گوشت گوسفندی به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: گوشت را با پیاز تفت دهید

پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک قابلمه اندازهی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. سپس تکه های گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد و از حالت خامی دربیاید. سپس همه مواد را مجددا با همدیگر تفت دهید.

شما می توانید برای تهیه روغن، پیاز داغ آماده، زردچوبه و فلفل سیاه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: رب گوجه و گوجه فرنگی را اضافه کنید

در ادامه، به مواد داخل قابلمه، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا هم طعم خام آن گرفته گردد و هم رنگ باز کند. در این فاصله گوجه فرنگی ها را بشویید و بعد به صورت نگینی خرد، یا آن ها رنده کنید و به مواد داخل تابه اضافه کنید.

صبر کنید تا گوجه فرنگی کمی بپزد و نرم گردد. درب ظرف را روی آن بگذارید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید تا مواد خورش تره فرنگی بپزد و عطر و طعمشان به خورد هم برود.

شما می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: لوبیا و آب را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش تره فرنگی، لوبیاها را از آبی که در آن خیس نموده بودید، آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. آن ها را هم کمی تفت بدهید. به مقدار 3 لیوان به قابلمه آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید آب آغاز به قل زدن کند. حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید.

مرحله پنجم: سیب زمینی را سرخ کنید

یک عدد سیب زمینی درشت را انتخاب کنید و آن را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید. سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت نگینی میانه خرد کنید. در یک تابه اندازهی روغن بریزید و بعد از داغ شدن، سیب زمینی را در آن تفت دهید تا کاملا سرخ گردد. بعد از سرخ شدن سیب زمینی، آن را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله ششم: تره فرنگی و سبزیجات دیگر را سرخ کنید

تره فرنگی را که از قبل شسته و خرد نموده اید به همان تابه که در آن سیب زمینی را سرخ کردید، اضافه و آن را با روغن، سرخ کنید تا کمی نرم گردد. سپس نعنا و شنبلیله خشک را اضافه کنید و دوباره تفت دهید. 1 تا 2 دقیقه تفت دادن کافی است. سرخ کردن بیشتر از این، سبزی خشک را می سوزاند و ممکن است خورش را تلخ کند. تره فرنگی و نعنا و شنبلیله را نیز از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

شما می توانید برای تهیه انواع سبزیجات خشک معطر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: همه مواد را با هم ترکیب کنید و بپزید

بعد از این که گوشت و مواد داخل قابلمه پختند و گوشت نرم شد، تره فرنگی سرخ شده به همراه نعنا و شنبلیله را اضافه کنید. سیب زمینی های سرخ شده را به مواد اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تره فرنگی ها نرم شوند.

در 10 دقیقه پایانی، 1 قاشق آبلیمو به همراه نمک اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت مقدار بودن چاشنی ها و پختن مواد، بعد از این که آب خورش تره فرنگی به غلظت دلخواهتان رسید، حرارت را خاموش کنید.

شما می توانید برای تهیه آبلیمو و نمک به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: خورش تره فرنگی را سرو کنید

بعد از حدود دو ساعت خورش تره فرنگی با گوشت شما باید به غلظت مناسب رسیده و جا افتاده باشد. این خورش خوشمزه را در یک ظرف مناسب بریزید و با یاسرو کنید.

شما می توانید برای تهیه برنج ایرانی و برنج خارجی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

روش تهیه خورش تره فرنگی با مرغ

خورش تره فرنگی را با مرغ نیز می توانید تهیه کنید. برای طرز تهیه خورش فرنگی با مرغ، همه مراحل بالا را رعایت کنید و فقط کافی است به جای گوشت، از مرغ بهره ببرید.

تکه های مرغ را به دلخواه که می تواند سینه یا ران مرغ باشد ابتدا در روغن تفت دهید و سپس به خورشت اضافه کنید. در این صورت مدت زمان کمتری هم برای پخت احتیاج دارید. این خورشت تهیه شده با مرغ را نیز با برنج سرو کنید و از طعمش لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ تره فرنگی

نکات مهم در طرز تهیه خورش تره فرنگی خوشمزه

  • این خورش را با هر نوع لوبیایی به دلخواه خود می توانید تهیه کنید. لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا چیتی را می توانید بهره ببرید. فقط به یاد داشته باشید حتما از شب قبل به مدت حداقل 8 ساعت آن ها را در آب خیس و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
  • استفاده از سبزی های معطر دیگر مثل نعنا و شنبلیله در کنار تره فرنگی، طعم خورش را لذیذتر می نماید. ولی اندازه استفاده از این سبزی ها در طرز تهیه خورش تره فرنگی باید کمتر از اندازه تره فرنگی باشد. اگر از این سبزیجات استفاده می کنید، بهتر است آن ها را از قبل در اندازهی روغن تفت دهید تا طعم خامی خود را از دست بدهند.
  • این که در طرز تهیه خورش تره فرنگی از رب گوجه فرنگی بهره ببرید یا آن را بدون رب گوجه درست کنید، به سلیقه و طبع شما بستگی دارد و اختیاری است.
  • استفاده از اندازهی دانه غوره در طرز تهیه خورش تره فرنگی هم متداول است و آن را خوشمزه تر می نماید. اگر دانه غوره نداشتید، می توانید از آبغوره یا حتی آبلیمو بهره ببرید.
  • خورش تره فرنگی را می توانید به صورت گیاهی هم درست کنید. در این صورت باید به جای انواع گوشت، از حبوبات، قارچ یا توفو بهره ببرید. طرز تهیه خورش تره فرنگی با قارچ یکی از شیوه های متداول تهیه این غذا است.
  • خورش تره فرنگی را با برنج سرو کنید و در کنار آن از ماست، سالاد یا ترشی نیز بهره ببرید.
  • مطابق با ذائقه خود و به دلخواه می توانید گوجه فرنگی و رب گوجه را هم از طرز تهیه خورش تره فرنگی حذف کنید.
  • به جای سبزیجات خشک از سبزیجات تازه معطر به صورت ساطوری شده نیز می توانید بهره ببرید.
  • اگر زمان کافی ندارید و عجله دارید، می توانید لوبیا و گوشت را به جای قابلمه در زودپز بریزید تا زودتر بپزند.
  • برای مقوی تر و خوش طعم تر شدن خورش تره فرنگی، می توانید به جای آب، به آن آب قلم یا استاک مرغ و گوشت اضافه کنید.
  • تره فرنگی یکی از سبزیجات مفید و پر خاصیتی است که شاید کمتر در دستور غذاهای ایرانی به کار برود. ولی این سبزی سردسیری، در قسمت های غربی ایران هواداران پر و پا قرص تری دارد و علاوه بر انواع سوپ و کوکو، در طرز تهیه خورش هم استفاده می گردد.
  • شاید جالب باشد بدانید که هر چند تره فرنگی معمولا در فصول سرد سال می روید، ولی طبع گرم و خشکی دارد و برای درمان بعضی بیماری ها، تقویت سیستم ایمنی و گوارش و حتی برای لاغری و کاهش وزن هم استفاده می گردد. به هر حال برای تنوع دادن به لیست غذایی تان، بهتر است این خورش لذیذ و مفید را در دستور کار قرار دهید.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش تره فرنگی

چه کار کنیم تا خورش تره فرنگی لعاب بیشتری بدهد و روغن بیندازد؟

برای آنکه خورش مجلسی تره فرنگی شما لعاب بهتری بدهد از ترفندهای زیر می توانید بهره ببرید:

  • برای این که مایه خورش تره فرنگی غلیظ تر گردد، می توانید به آن به مقدار 1 قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید. برای اضافه کردن آرد، 1 قاشق آرد را در نصف لیوان آب سرد مخلوط کنید تا گلوله نگردد. وقتی آرد و آب کاملا با هم حل شدند، آن را به خورش اضافه کنید.
  • استفاده از سیب زمینی در طرز تهیه خورش تره فرنگی هم می تواند باعث ایجاد لعاب بیشتر به خورش گردد. اگر فکر می کنید خورش به مقدار کافی لعاب نداده از اندازه سیب زمینی بیشتری بهره ببرید.
  • اگر تره فرنگی را با روغن جامد سرخ کردنی روغن بیشتری می اندازد.

چرا خورش تره فرنگی به تلخی می زند؟

تنها دلیلی که ممکن است باعث تلخ شدن این خورشت گردد سبزی های معطر مانند شنبلیله و نعنا هستند. از سبزی های معطر به اندازه محدودی باید استفاده گردد تا باعث تلخی خورش نگردد. ضمن آنکه سبزی خشک روی حرارت خیلی زود می سوزد، پس اگر آنها را بیش از مقدار لازم روی حرارت تفت دهید می سوزد و طعم خورشت را تلخ خواهد نمود.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 دی 1403 بروزرسانی: 15 دی 1403 گردآورنده: gitiro.ir شناسه مطلب: 2478

به "طرز تهیه خورش تره فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش تره فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید