طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش، ساده و مناسب تمام سلیقه ها

به گزارش مجله گیتی رو، استانبولی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در آشپزی ایرانی است که طعم خاص و خوشمزه ای دارد. این غذا با مواد مختلفی تهیه می گردد و یکی از انواع محبوب آن، استانبولی با مرغ است که به علت طعم لذیذ و ترکیب مرغ با برنج، هواداران زیادی دارد.

طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش، ساده و مناسب تمام سلیقه ها

در این روش از مرغ ریش ریش شده به عنوان منبع پروتئین استفاده می گردد که به خوبی با مواد دیگر ترکیب می گردد. در ادامه، طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش خوشمزه را به طور کامل شرح خواهیم داد.

مواد لازم برای طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش

  • مرغ (ران یا سینه) 4 تکه
  • برنج 2 پیمانه
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی 2 عدد میانه
  • سیب زمینی 2 عدد میانه
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • پودر فلفل سیاه به اندازه لازم
  • نمک به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم
  • سبزیجات معطر (ریحان یا گشنیز) به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش

مرحله اول: آماده سازی مرغ

برای تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش، ابتدا مرغ ها را در قابلمه ای با اندازهی آب و نمک قرار داده و بگذارید تا کاملاً پخته و نرم شوند. معمولاً 30 دقیقه تا 1 ساعت زمان برای پخت کامل مرغ ضروری است. پس از پخت، مرغ ها را از آب خارج نموده و با دو چنگال یا دستانتان ریش ریش کنید. این کار باعث می گردد که مرغ به صورت رشته ای و تکه تکه در بیاید.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوجه فرنگی

در یک قابلمه بزرگ، اندازهی روغن بریزید و پیاز را خرد نموده و در روغن داغ تفت دهید تا نرم و طلایی گردد. سپس گوجه فرنگی ها را رنده نموده یا خرد کنید و به پیازها اضافه کنید. اجازه دهید تا گوجه ها آب بیندازند و مخلوط به خوبی با پیاز ترکیب گردد.

مرحله سوم: اضافه کردن ادویه ها و رب گوجه فرنگی

پس از اینکه گوجه فرنگی ها کمی پخته شدند، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و طعم خامی آن از بین برود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به مخلوط اضافه نموده و با هم خوب هم بزنید تا عطر ادویه ها آزاد گردد.

مرحله چهارم: پختن مرغ ریش ریش شده

حال که مخلوط گوجه فرنگی و پیاز آماده شد، مرغ ریش ریش شده را به قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مرغ با سس گوجه ترکیب گردد. این مرحله برای این است که طعم مرغ به خوبی به مواد دیگر منتقل گردد. اجازه دهید 5 دقیقه با هم تفت بخورد.

مرحله پنجم: آماده سازی سیب زمینی ها

سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت مکعبی یا ورقه ای خرد کنید. در یک تابه جداگانه اندازهی روغن ریخته و سیب زمینی ها را در آن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس آن ها را به قابلمه اضافه کنید و با مرغ و سس گوجه فرنگی مخلوط کنید.

مرحله ششم: آماده سازی برنج

در این مرحله، برنج را بشویید و آن را در آب جوش با کمی نمک و روغن بپزید. وقتی برنج به حالت نیم پز رسید، آبکش کنید. توجه داشته باشید که برنج نباید کاملاً پخته باشد، زیرا قرار است بعداً با مواد دیگر ترکیب گردد.

مرحله هفتم: ترکیب برنج و مواد دیگر

پس از آبکشی برنج، آن را به قابلمه ای که مواد مرغ و سیب زمینی در آن است اضافه کنید. سپس آب مرغ را که قبلاً آماده نموده اید، به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید که مواد روی حرارت ملایم دم بکشند تا برنج کاملاً پخته و مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله هشتم: دم کردن استانبولی

بعد از اینکه برنج و مرغ به خوبی ترکیب شدند، حرارت را کم نموده و اجازه دهید استانبولی به مدت 30 دقیقه دم بکشد. این زمان به برنج اجازه می دهد تا طعم مواد دیگر را جذب کند و غذا به خوبی جا بیفتد.

مرحله نهم: سرو استانبولی با مرغ ریش ریش

پس از اینکه استانبولی آماده شد، آن را در ظرف سرو بکشید و با سبزیجات معطر مانند گشنیز یا ریحان تزئین کنید. می توانید در کنار این غذا، ماست چاشنی دار یا سبزیجات تازه سرو کنید تا طعم آن بهتر گردد.

نکات کلیدی طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش

استانبولی با مرغ ریش ریش یکی از غذاهای ساده و درعین حال خوشمزه ای است که با رعایت چند نکته می توان طعمی بی نظیر به آن بخشید. از انتخاب مرغ مناسب گرفته تا نحوه دم کردن برنج، هر جزئیات کوچکی تأثیر زیادی در نتیجه نهایی دارد.

انتخاب مرغ مناسب برای تهیه استانبولی

برای طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش بهتر است از سینه مرغ یا ران مرغ بدون استخوان بهره ببرید. این قسمت ها به راحتی می توانند ریش ریش شوند و طعم بهتری به غذا می دهند. بعلاوه، در صورتی که بخواهید تنوع ایجاد کنید، می توانید از طرز تهیه استانبولی با مرغ و لوبیا سبز یا طرز تهیه استانبولی با مرغ و زرشک نیز بهره ببرید.

برترین شیوه پخت مرغ برای استانبولی

مرغ را به طور کامل بپزید تا تکه ها به راحتی از هم جدا شوند و ریش ریش شوند. بعلاوه می توانید اندازهی از آب مرغ را نگه دارید تا در هنگام دم کردن برنج از آن بهره ببرید و طعم غذا بهتر گردد. این نکته می تواند برای طرز تهیه استانبولی خانگی و طرز تهیه استانبولی با مرغ و عدس نیز مفید باشد.

استفاده از گوجه تازه در استانبولی پلو

برای تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش، حتماً از گوجه فرنگی تازه بهره ببرید تا طعم طبیعی و لذیذتری به غذا بدهید. اگر گوجه فرنگی تازه در دسترس نبود، از رب گوجه فرنگی با کیفیت خوب بهره ببرید. این نکته در طرز تهیه استانبولی با مرغ و سیب زمینی و طرز تهیه استانبولی با رب نیز بسیار مؤثر است.

روش پخت برنج استانبولی پلو

برنج باید به صورت نیم پز آبکش گردد تا در هنگام دم کردن با مرغ و سیب زمینی کاملاً پخته و خوشمزه گردد. برای ایجاد طعمی خاص تر، می توانید از طرز تهیه استانبولی با مرغ مجلسی بهره ببرید که معمولاً با برنج مخصوص تهیه می گردد و طعم فوق العاده ای خواهد داشت.

ترکیب طعم ها و اهمیت آن در تهیه استانبولی پلو

استفاده از ادویه های مختلف مانند زردچوبه و فلفل سیاه به استانبولی با مرغ ریش ریش طعمی بی نظیر می بخشد. بعلاوه، برای طعم دهی بیشتر می توانید از دارچین یا گلاب به اندازه کم بهره ببرید. اگر می خواهید غذایی متفاوت درست کنید، می توانید از طرز تهیه استانبولی با سبزیجات معطر بهره ببرید تا طعمی خاص به غذا اضافه کنید.

روش دم کردن برنج استانبولی

دم کردن برنج در این غذا بسیار مهم است. برای این کار بهتر است از حرارت ملایم بهره ببرید تا برنج به طور یکنواخت دم بکشد و از له شدن آن جلوگیری گردد. اگر در پی طعم های خاص تر هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه استانبولی با مرغ و قارچ را امتحان کنید تا تنوع بیشتری در طعم ها داشته باشید.

اگه شما هم روش خاصی برای درست کردن استانبولی با مرغ ریش ریش دارید یا نکته ای هست که طعمش را بهتر می نماید، راضی می شویم در کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید! ????

منبع: کتاب کاله
انتشار: 14 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1404 گردآورنده: gitiro.ir شناسه مطلب: 2511

به "طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش، ساده و مناسب تمام سلیقه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش، ساده و مناسب تمام سلیقه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید