گوشی تاشو یا رول شونده؛ کدام طراحی بهتر است؟

به گزارش مجله گیتی رو، گوشی های تاشو و رول شونده روزبه روز سروصدای بیشتری راه می اندازند و شرکت های مختلف می خواهند در این زمینه شانس خود را امتحان نمایند. اما در نهایت فقط یکی از این طراحی ها در بازار دوام می آورند و در این مطلب می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که گوشی تاشو بهتر است یا رول شونده؟

گوشی تاشو یا رول شونده؛ کدام طراحی بهتر است؟

مزایای گوشی های انعطاف پذیر

مهم ترین مزیت گوشی های انعطاف پذیر این است که می توانند نمایشگر عظیم تری را در بدنه هم مقدار با گوشی های معمولی قرار دهند. گوشی های تاشو اولین گام را برای رسیدن به این هدف برداشتند و در حال حاضر گوشی های رول شونده هم در حال آماده شدن برای عرضه به بازار هستند.

ویژگی های گوشی های تاشو

گوشی تاشو همانطور که از نامش پیداست، از نمایشگر دارای قابلیت تا شدن بهره می برد. این گوشی ها از نمایشگر پلاستیکی و لولا برخوردار هستند که باز و بسته شدن نمایشگر را امکان پذیر می نمایند. نمایشگر این نوع گوشی ها می تواند در بخش داخلی یا بیرونی قرار بگیرد.

گوشی های دارای نمایشگر تاشو داخلی، بعد از بسته شدن در معرض آسیب کمتری قرار دارند. این نوع گوشی ها معمولا در بخش بیرونی دارای نمایشگر کوچک یا عظیمی هستند که برای کارهای مختلف می توانید از آن استفاده کنید. اگر نمایشگر در بخش بیرونی قرار داشته باشد، دیگر به نمایشگر ثانویه احتیاج ندارید و حتی در حالت بسته بودن گوشی هم می توانید از یک طرف نمایشگر استفاده کنید.

با این حال اگر نمایشگر در بخش بیرونی قرار بگیرد، خیلی راحت در معرض آسیب قرار می گیرد و به همین دلیل دیگر هیچ شرکتی دیگر از این نوع طراحی برای گوشی های تاشو استفاده نمی نماید. گلکسی زد فولد 3 و زد فلیپ 3 دارای نمایشگر داخلی هستند ولی در زمینه جهت باز و بسته شدن با هم تفاوت دارند. بعلاوه هواوی میت ایکس با نمایشگر بیرونی راهی بازار شد ولی این شرکت هم در نهایت به بهره گیری از نمایشگر داخلی روی آورد.

مسائل گوشی های تاشو

چین خوردگی نمایشگر و فاصله بین دو بخش پنل از جمله 2 مشکل مهم این نوع گوشی ها محسوب می شوند. همانطور که کاغذ بعد از تا خوردن دچار چین خوردگی می گردد، همین موضوع برای نمایشگر گوشی های تاشو هم صدق می نماید و هنوز راه چاره موثری برای این معضل ارائه نشده است.

از طرف دیگر، وقتی که گوشی تاشو بسته می گردد بین دو بخش نمایشگر یک فاصله اندک وجود دارد که از نظر ورود گرد و غبار و نفوذ آب می تواند مسائلی ایجاد کند. بعلاوه معمولا در حالت بسته بودن گوشی، لولا از بدنه بیرون می زند که یک دستی بدنه را از بین می برد. ضمناً نباید سنگین بودن این نوع گوشی ها را هم از قلم بیندازیم.

ویژگی های گوشی های رول شونده

اگر فکر می کنید ساخت گوشی های تاشو کار بسیار سختی است، باید بگوییم که فراوری گوشی های رول شونده از آن هم پیچیده تر است. در حال حاضر فقط شرکت اوپو توانسته مدل اولیه ای از گوشی رول شونده خود را نمایش دهد. گوشی های رول شونده از چندین قطعه متحرک تشکیل شده اند که از بین آن ها می توانیم به محور مرکزی استوانه ای، موتورهای مختص حرکت نمایشگر و قاب کشویی اشاره کنیم. در حال حاضر هنوز هیچ شرکتی نتوانسته یک گوشی مبتنی بر این مکانیسم را راهی بازار کند.

این نوع گوشی ها قرار است محدودیت های گوشی های تاشو را کنار بزنند. در نمایشگر چنین گوشی هایی چین خوردگی دیده نمی گردد و بین نمایشگر هم فاصله وجود ندارد. با گوشی های رول شونده دیگر احتیاجی به نمایشگر ثانویه ندارید و یک گوشی معمولی می تواند به یک نوع تبلت تبدیل گردد.

کدام بهتر است؟

معرفی گوشی های رول شونده به این معنا نیست که گوشی های تاشو یک شبه بی فایده می شوند. اگرچه این نوع گوشی ها مزایای زیادی دارند، اما نسبت به فناوری تاشو نوظهور محسوب می گردد و حل تمام مسائل آن هم زمان بر خواهد بود.

با وجود اینکه گوشی های رول شونده هنوز راهی بازار نشده اند، ولی با توجه به مکانیسمی که دارند باید بخش زیادی از فضای داخلی بدنه فدای این موضوع گردد تا حرکت نمایشگر امکان پذیر گردد. به همین دلیل احتمالا با باتری های کوچک تری روبرو خواهیم شد که منجر به کاهش عمر باتری و نارضایتی کاربران می گردد.

علاوه بر این، این نوع گوشی ها احتمالا در برابر آب و گرد و غبار مقاومت کمتری در مقایسه با گوشی های تاشو خواهند داشت. نمایشگرهای تاشو به راحتی آسیب می بینند و احتمالا آسیب پذیری گوشی های رول شونده بیشتر هم خواهد بود. از طرف دیگر بدون شک این نوع گوشی ها تا مدت ها با قیمت بالاتر نسبت به گوشی های تاشو راهی بازار می شوند.

سخن آخر

در حال حاضر بین گوشی های رول شونده و تاشو هیچ برنده روشنی وجود ندارد. هر دو تکنولوژی هنوز در گام های اولیه قرار دارند و اگرچه گوشی های تاشو چند سال زودتر راهی بازار شده اند، ولی گوشی های رول شونده هم اگر بعضی از مسائل رقبای خود را رفع نمایند، خیلی زود می توانند مورد توجه گسترده قرار بگیرند. اما هر اتفاقی که بیفتد، همانطور که می بینید نوآوری در صنعت گوشی های هوشمند به این زودی ها از بین نمی رود.

منبع: Make Use Of

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 5 مهر 1400 بروزرسانی: 5 مهر 1400 گردآورنده: gitiro.ir شناسه مطلب: 1889

به "گوشی تاشو یا رول شونده؛ کدام طراحی بهتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوشی تاشو یا رول شونده؛ کدام طراحی بهتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید