تور مکزیک: همه چیز درباره کاکائو

به گزارش مجله گیتی رو، خاستگاه کاکائو: کاکائو یکی از باارزش ترین و خوش طعم ترین هدیه های مکزیک به دنیاست. کاکائو و محصولات تهیه شده از آن از محبوب ترین طعم ها در دنیا است و کمتر کسی پیدا می گردد که طعم کاکائو را دوست نداشته باشد. اما آیا می دانستید که این محصول از گیاهی به همین نام تهیه می گردد؟ تا به حال درخت کاکائو و میوه کاکائو دیده اید و می دانید دقیقا کدام بخش آن به پودر کاکائو تبدیل می گردد؟ در این مطلب می خواهیم شما را با این گیاه خوش عطر و بو آشنا کنیم و تاریخچه تهیه کاکائو از ابتدا تا به امروز را با یکدیگر مرور کنیم.

تور مکزیک: همه چیز درباره کاکائو

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور مکزیک ارزان هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور مکزیک از مکزیکوسیتی و کانکون دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

این گیاه 4000 هزار ساله یکی از مطبوع ترین و لذیذترین طعم ها را به گنجینه چشایی ما اضافه نموده است. واژه کاکائو از کلمه cacahuatl و واژه مایایی kakaw گرفته شده است و به معنای میوه قرمز پررنگ است. گیاه کاکائو در نواحی گرمسیری و حاره ای قاره آمریکا رشد می نماید و به کاهش دما بسیار حساس است. دانه کاکائو در تمدن مایایی مقدس محسوب می گردد و اسپانیایی هایی که به این سرزمین ها آمدند دانه کاکائو را با خود به سرزمین های دیگر بردند.

درخت کاکائو

درخت کاکائو اولین بار از طریق تمدن مایا و در حدود 2000 سال پیش به صورت هدفمند کشت شد. با این حال، کاکائو هزاران سال پیش از آن هم وجود داشته، اما بومی های آمریکای مرکزی و جنوبی میوه های کاکائو را می شکافتند و دانه های بادام مانند کاکائو را برای تغذیه پرندگان و حیوانات استفاده می کردند. تمدن مایا اما برای نخستین بار دانه های کاکائو را خشک کرد و با حرارت برشته کرد و از آن در تهیه غذاهای مختلف استفاده کرد. کاربرد کاکائو در تهیه بعضی غذاها ویژه مناسبات و مراسم های خاص بود و مفهومی آئینی و ویژه داشت. در آن موقع، تنها طبقات بالای جامعه مایا اجازه داشتند از این میوه و غذاها استفاده نمایند.

مورخان اسپانیایی در اسناد و مدارک در خصوص کاربردهای مختلف کاکائو نوشته اند که در تهیه غذاها و نوشیدنی های مختلف استفاده می شده است. زمانی که استعمارگران اسپانیایی آغاز به کشت و پرورش این دانه در مکزیک کردند، شیوه سنتی استفاده از کاکائو در غذاها و نوشیدنی ها کم کم تغییر کرد و در نهایت به شکل کاکائوهای امروزی عایدی.

پودر کاکائو چطور تهیه می گردد؟

میوه های کاکائو از سرشاخه های درخت آویزان می گردد. پوسته بیرونی میوه ها سخت و محکم هستند و هنگامی کاملا رسیده می شوند چیده می شوند. میوه های رسیده از وسط دو نیم می شوند و دانه های سفید و چسبناکشان خارج می گردد. دانه های کاکائو تازه هیچ شباهتی به چیزی که ما به اسم کاکائو می شناسیم ندارند و بیشتر شبیه بادام هستند! در طریقه سنتی، دانه ها داخل جعبه های چوبی قرار داده می شوند و در گرمای گرمسیری تخمیر شده و رنگ و عطر و بویشان تغییر می نماید.

پس از گذشت هفت روز دانه های کاکائو قهوه ای می شوند و عطری شبیه کاکائو پیدا می نمایند. سپس دانه های کاکائو را برشته می نمایند و بعد آن را آسیاب می نمایند. روش سنتی آسیاب کردن دانه های کاکائو در مکزیک از طریق ابزاری شبیه به هاون است که از سنگ های آتشفشانی تهیه می گردد. پودر کاکائوی را به غذاها و نوشیدنی های مختلف اضافه می نمایند و به این ترتیب کاکائو به شکل و طعمی که می شناسیم آماده می گردد. حجم زیادی از پودر کاکائو برای مقاصد تجاری و بازرگانی بار کشتی می گردد و برای استفاده در تهیه انواع شکلات، نوشیدنی و سایر محصولات به کشورهای مختلف جهان فرستاده می گردد.

غذاهای مشهور مکزیکی که با کاکائو تهیه می شوند!

اگرچه تمام جهان شکلات را با محصولات سوئیسی، بلژیکی و فرانسوی می شناسند اما در جوامع بومی مکزیک هنوز از روش های سنتی برای تهیه نوشیدنی ها و سس های مختلف استفاده می گردد. در مکزیک می توانید نوشیدنی های سرد کاکائویی، سس های تند و تیز کاکائویی و هات چاکلت های دارچینی تهیه و مصرف می گردد. در ادامه بعضی از مهم ترین محصولات مکزیکی را که از کاکائو تهیه می گردد به شما معرفی می کنیم:

هات چاکلت واهاکایی | Oaxaca

این نوشیدنی مکزیکی به صورت داغ سرو می گردد و به علت طعم دارچین و ادویه هایش محبوبیت زیادی دارد. این هات چاکلت از ترکیب آب و پودر کاکائو و ادویه های مختلف تهیه می گردد.

مول پوبلانو | Mole Poblano

یکی از معروف ترین محصولات مکزیکی که به جهان صادر می گردد مول پوبلانو از همه محبوبیت و معروفیت بیشتری دارد. در این غذا دانه های برشته شده کاکائو، فلفل، مغزیجات و ادویه های مختلف به اضافه موز یا حتی تورتیلای مکزیکی با یکدیگر ترکیب می شوند و به سسی غلیظ و شکلاتی تبدیل می شوند. سپس این سس روی مرغ یا بوقلمون ریخته و سرو می گردد.

نوشیدنی Tejate

این نوشیدنی خنک در ایلت جنوبی واهاکا تهیه می گردد و در تهیه آن، پودر کاکائو، ذرت، گل کاکائو با یکدیگر ترکیب می شوند و به اسم نوشیدنی سرد مصرف می گردد. این نوشیدنی به طور سنتی در ابتدای فصل برداشت ذرت نوشیده می گردد و در باور بومیان مکزیک باعث برکت محصول می گردد.

نوشیدنی کاکائو

این محصول یک نوع نوشیدنی است که با نامی مشابه گیاه کاکائو تهیه می گردد. برای تهیه این نوشیدنی دانه های آسیاب شده کاکائو، دانه باقلا، ذرت، دارچین و رازیانه با هم ترکیب می شوند و با قندی به نام piloncillo شیرین می شوند.

منبع: الی گشت
انتشار: 26 تیر 1400 بروزرسانی: 26 تیر 1400 گردآورنده: gitiro.ir شناسه مطلب: 1794

به "تور مکزیک: همه چیز درباره کاکائو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور مکزیک: همه چیز درباره کاکائو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید