مزرعه استخراج بیت کوین چیست؟

به گزارش مجله گیتی رو، زمانی که معدنچی ها برای استخراج بیت کوین تعداد قابل توجهی دستگاه را در یک سوله آن هم خارج شهر دور هم جمع می نمایند، اصطلاحاً به آن مزرعه بیت کوین یا هر ارز دیگری می گویند. اینکه گفته می گردد سوله خارج شهر است به این دلیل است که دستگاه های ماینینگ سر وصدای بسیاری دارندو به راحتی نمی توانید در محیط شهری نسبت به ایجاد آن ها اقدام کنید.

مزرعه استخراج بیت کوین چیست؟

خبرنگاران| بیت کوین که یک واحد پول دیجتیال رمزگذاری شده به شمار می آید، در طول یک ماه اخیر فرایند صعودی پرشتابی را شروع نموده است. به شکلی که قیمت هر بیت کوین در حال حاضر به 38 هزار و 400 دلار، معادل 991 میلیون تومان رسیده است. این ارز دیجیتال که به اصطلاح توسط معدنچی ها یا استخراج نمایندگان با استفاده از تجهیزات سخت افزاری به دست می آید به هیچ دولت و نهادی متکی نیست. از این رو معدنچی ها دستگاه های بسیاری را در یک سوله در کنار هم قرار می دهند تا فرایند استخراج توسط این سخت افزار ها انجام گردد، که به اصلاح به این سوله ها مزرعه بیت کوین یا فارم ماینینگ گفته می گردد.

به گزارش خبرنگاران؛ معدنچی ها برای استخراج بیت کوین به سخت افزار یا همان دستگاه ماینیگ احتیاج دارند، تا از شبکه بیت کوین جایزه خود را بگیرند. البته تا پیش از این بیت کوین و بعضی از رمز ارز ها از طریق کامپیوتر های معمولی هم قابل استخراج بودند، اما با بالارفتن تعداد معدنچی ها سختی استخراج افزایش یافت و حالا تنها سخت افزار های خاصی توان این کار دارند.

به این دلیل معدنچی ها دستگاه های مخصوصی با عنوان ای سیک (ASIC) را برای استخراج بیت کوین و سایر رمز ارز ها به کار می گیرند.

البته باید توجه داشت که با توجه به رقابتی بودن فرایند استخراج و سخت ترشدن ماینینگ، معمولاً در بازه های زمانی چندماهه دستگاه های جدید و کارآمدتر به بازار عرضه می شوند و آرام آرام دستگاه های قدیمی تر را از دور خارج می نمایند.

زمانی که معدنچی ها برای استخراج بیت کوین تعداد قابل توجهی دستگاه را در یک سوله آن هم خارج شهر دور هم جمع می نمایند، اصطلاحاً به آن مزرعه بیت کوین یا هر ارز دیگری می گویند. اینکه گفته می گردد سوله خارج شهر است به این دلیل است که دستگاه های ماینینگ سر وصدای بسیاری دارندو به راحتی نمی توانید در محیط شهری نسبت به ایجاد آن ها اقدام کنید.

اما نکته بعدی که باید در خصوص بیت کوین بدانید این است که بیت کوین یک ارز و شبکه غیرمتمرکز است و وابسته به هیچ کشور یا شرکت خاصی نیست. غیرمتمرکز بودن یعنی این که هیچ کس مالک شبکه بیت کوین نیست و هیچ کس به تنهایی نمی تواند آن را کنترل کند. هر کسی در هر جای جهان می تواند با وصل شدن به شبکه بیت کوین، جزئی از آن گردد.

پادشاه ارز های دیجیتال توسط یک فرد یا گروه ناشناس ایجاد شد. بیت کوین در واقع یک ارز دیجیتال همتابه همتا است و به شکلی طراحی شده که بتواند راهی برای خرید کالا ها و خدمات باشد. با بیت کوین، افراد می توانند پرداخت های دیجیتال بین المللی داشته باشند، بدون اینکه هزینه ای اضافه پرداخت نمایند یا مجبور به استفاده از واسطه های مالی باشند.

همچنین بیت کوین براساس فناوری بلاکچین ایجاد شده است که می توان آن را دفتر کلی دانست که سوابق شفاف و تغییرناپذیر تراکنش های مالی صورت گرفته توسط بیت کوین را نگهداری می نماید. یک عنصر مهم که عملکرد بیت کوین را تسهیل می نماید الگوریتم بیت کوین برای استخراج اثبات کار (proof-of-work mining) است.

بگذارید این موضوع را بدون پرداختن به اصطلاحات خیلی تخصصی، ساده ادامه دهیم. طی عملیات استخراج (ماینینگ)، استخراج نماینده ها (ماینرها) باید طی یک فرایند پیچیده، بر سر حل معادلات ریاضی با یکدیگر مسابقه بدهند و به محض اینکه یک ماینر به جواب برسد، بیت کوین فراوریشده و به عنوان پاداش به او تعلق می گیرد.

البته باید توجه داشته باشید که حل معادلات ریاضی احتیاجمند قدرت پردازش است که از سوی سخت افزار های کامپیوتری تأمین می گردد. لازم به تأکید است که امنیت بیت کوین با همین قدرت پردازشی که ماینر ها در اختیار شبکه قرار می دهند، تأمین می گردد. از نظر فنی شبکه بیت کوین و فرایند ماینینگ بسیار پیچیده است و آنچه گفته شد، فقط خلاصه ای ساده شده برای درک ابتدایی بود.

ماینر ها علاوه بر تأیید تراکنش ها باعث می شوند که واحد های بیت کوین به شکلی منحصربه فرد و طبق برنامه ای از پیش مشخص شده فراوری شوند. بر خلاف پول های دیگر که بانک ها آن ها را صادر می نمایند، در بیت کوین همه می توانند در صدور پول (واحد های بیت کوین) مشارکت نمایند.

همچنین باید بدانید که استخراج بیت کوین احتیاجمند داشتن دستگاه های قدرتمند و برق است.

در نهایت باید گفت که برای استخراج بیت کوین به ابزار هایی همچون دستگاه استخراج مخصوص یا همان ای سیک (ASIC)، کیف پول بیت کوین، اینترنت ثابت (ADSL یا TD-LTE)، برق، کابل و تجهیزات برقی مناسب، تجهیزات تهویه (فن) احتیاج است.

نکته مهمی هم که باید اشاره نمود این است که اغلب دستگاه های استخراج از یک الگوریتم رمزنگاری خاص پشتیبانی می نمایند. الگوریتم استخراج بیت کوین SHA-256 است؛ بنابراین می توانید با دستگاه های استخراجی که از الگوریتم SHA-256 پشتیبانی می نمایند، بیت کوین، بیت کوین کش، بیت کوین اس وی و چند ارز دیجیتال دیگر که از این الگوریتم استفاده می نمایند را استخراج کنید.

هیچ چیز در زمین ابدی نیست، مزرعه بیت کوین هم یکی از آن هاست. با این حال به منظور حفظ ثبات شبکه و این که همه واحد های بیت کوین سریع استخراج نشوند، در بیت کوین معیاری به نام سختی استخراج هم وجود دارد.

بلاک های بلاک چینِ بیت کوین هر ده دقیقه یکبار فراوری می شوند. اگر قدرت پردازش ماینر های بیت کوین خیلی زیاد گردد، یعنی ماینر ها ممکن است بتوانند زودتر از ده دقیقه بلاک را فراوری و بیت کوین استخراج نمایند. به همین دلیل سختی استخراج افزایش می یابد تا زمان رسیدن به جواب معادله ده دقیقه طول بکشد.

از سوی دیگر، اگر قدرت پردازش ماینر ها کاهش یابد، یعنی ممکن است زمان ساخت بلاک به زیر ده دقیقه برسد، برای همین در این مواقع سختی کاهش می یابد تا دوباره به همان ده دقیقه برسیم.

همچنین، هر چهار سال یکبار طی رویدادی به نام هاوینگ، میزان بیت کوین های فراوریشده به شکل ناگهانی نصف می گردد و این باعث می گردد که کمیابیِ بیت کوین افزایش یابد.

تعداد بیت کوین هایی هم که استخراج می شوند، محدود به 21 میلیون واحد است و پس از آن دیگر بیت کوینی فراوری نخواهد شد. تا به امروز بیش از 18 میلیون واحد بیت کوین استخراج شده است. پیش بینی می گردد که استخراج تمام واحد های بیت کوین تا سال 2140 طول بکشد.

منبع: فرادید
انتشار: 27 بهمن 1399 بروزرسانی: 27 بهمن 1399 گردآورنده: gitiro.ir شناسه مطلب: 1520

به "مزرعه استخراج بیت کوین چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مزرعه استخراج بیت کوین چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید