طرز تهیه پلو شاه عباسی ؛ پلویی قدیمی با هواداران همیشگی
به گزارش مجله گیتی رو، پلوی شاه عباسی یک پلوی خوشمزه مخلوط است که می توانید به عنوان یک غذای مجلسی هم روی آن حساب کنید. در طرز تهیه پلو شاه عباسی ، باید لپه و گوشت را به صورت جداگانه بپزید. سپس این مواد را با پیاز داغ ، ادویه ها و چاشنی های مختلف در روغن تفت دهید. در ادامه، مخلوط گوشت را با برنج آبکش شده به صورت لایه لایه در قابلمه ریخته و دم بگذارید.

پلو شاه عباسی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان خیساندن لپه ها، کمی بیشتر از 6 ساعت |
زمان پخت غذا | حدود 4 ساعت |
مقدار سختی | میانه |
طرز تهیه پلو شاه عباسی
پلوی شاه عباسی یکی از غذاهای قدیم ایرانی است که به آن قیمه لاپلو هم می گویند و باید آن را در دسته پلوهای مخلوط جای داد. طعم این پلو، یادآور همان برنج و خورشت قیمه نام آشنای خودمان است که این بار در قالب این غذای مخلوط به شکل متفاوتی سرو می گردد و در صورت تمایل، می توانید با وجود ادویه های مفصل تری مثل تخم گشنیز و پودر کاری، طعم قوی تری به آن بدهید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه پلو شاه عباسی را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه پلو شاه عباسی
مواد مورد احتیاج برای تهیه این غذای خوشمزه و خوش خوراک، به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
برنج | 3 پیمانه |
پیاز میانه | 2 عدد |
لپه | 1 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
زعفران دم نموده | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت پلو شاه عباسی
برای درست کردن پلوی شاه عباسی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: از 6 ساعت قبل لپه ها را بخیسانید و در طول این مدت چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ لپه ها گرفته گردد. پس از گذشت این مدت، لپه ها را داخل صافی ریخته و روی آن ها آب بگیرید.
- مرحله دوم: حالا قابلمه مناسبی را روی حرارت کم قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید. در ادامه، لپه ها را به قابلمه بیفزایید و مقداری تفت دهید. سپس زردچوبه را هم اضافه کنید.
- مرحله سوم: وقتی عطر ادویه بلند شد، مقداری آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا لپه ها بپزند. برای پخت لپه ها، حدود 2 ساعت زمان ضروری است. در این فاصله، بقیه مواد را آماده کنید.
- مرحله چهارم: گوشت گوسفندی را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی برش بزنید و کنار بگذارید. یکی از پیازها را هم پس از شستن و پوست گرفتن، به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- مرحله پنجم: حالا قابلمه ای دیگر را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ گردد.
- مرحله ششم: در ادامه طرز تهیه پلو شاه عباسی ، پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد و پس از آن، گوشت را اضافه کنید.
- مرحله هفتم: وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، مقداری زردچوبه اضافه کنید و همه مواد را با هم تفت دهید.
- مرحله هشتم: حالا مقداری آب جوش روی مواد داخل قابلمه ریخته و درب آن را بگذارید تا گوشت به مدت 2 تا 3 ساعت بپزد. در انتهای پخت، نمک گوشت را هم مقدار کنید.
- مرحله نهم: لپه را امتحان کنید و اگر مغزپخت شده بود، مقداری نمک به آن افزوده و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- مرحله دهم: پیاز دوم را هم به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، تابه ای مناسب را روی حرارت قرار داده و پیاز خرد شده را داخل آن با مقداری روغن تفت دهید تا سبک گردد.
- مرحله یازدهم: در ادامه رب گوجه فرنگی را هم در تابه بریزید و 1 دقیقه با پیاز تفت دهید. سپس، لپه و گوشت پخته شده را اضافه نموده و مقداری فلفل روی مواد بپاشید.
- مرحله دوازدهم: در نهایت، زعفران دم نموده را به محتویات تابه اضافه نموده و همه مواد را مخلوط کنید تا طعم ها به خورد هم بروند. پس از چند دقیقه، زیر تابه را خاموش نموده و آن را کنار بگذارید.
- مرحله سیزدهم: حالا در قابلمه ای مناسب مقداری آب و نمک ریخته و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید.
- مرحله چهاردهم: آب برنجی را که از یک ساعت قبل خیسانده اید، بیرون ریخته و آن را داخل قابلمه بریزید. حدود 6 تا 7 دقیقه بعد، برنج را امتحان کنید. اگر مغز آن سفت و اطراف دانه ها نرم بود، برنج را آبکش کنید.
- مرحله پانزدهم: قابلمه را روی حرارت گذاشته و داخل آن مقدار کمی روغن بریزید. سپس به سلیقه خود، کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی یا نان بگذارید.
- مرحله شانزدهم: حالا قابلمه را به صورت لایه لایه با برنج و مخلوط گوشت پر نموده و درب آن را بگذارید.
- مرحله هفدهم: در 5 دقیقه اول، حرارت زیر قابلمه باید زیاد باشد تا برنج بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به آرامی با حرارت ملایم دم بکشد.
خب، پلوی شاه عباسی معطر و خوشمزه شما آماده است. مقداری کره یا روغن روی آن ریخته و وقتی برنج را داخل دیس کشیدید، روی آن مقداری هم زعفران دم نموده بریزید.
فوت و فن ها و نکات مهم در تهیه پلو شاه عباسی
در طرز تهیه پلو شاه عباسی ، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- توجه داشته باشید که مرحله تفت دادن لپه بسیار مهم است و این کار مانع از وا رفتن و له شدن لپه ها موقع پخت می گردد.
- شما می توانید علاوه بر چاشنی هایی مثل رب و زعفران، از چوب دارچین، پودر گل محمدی، پودر لیمو عمانی و عرق هل هم بهره ببرید که البته همه این انتخاب ها سلیقه ای است.
اصول نگهداری از پلو شاه عباسی
پلوی شاه عباسی یک پلوی مخلوط با گوشت است، بنابراین ماندگاری زیادی ندارد و اساسا بهتر است غذاهای حاوی گوشت پخته را حداکثر ظرف 3 روز آینده مصرف کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن پلو شاه عباسی
غذا را در معرض گرما یا رطوبت قرار ندهید، زیرا گوشت استعداد بالایی برای فساد و خرابی در چنین شرایطی دارد. به جامانده غذا را در ظرفی درب دار بریزید و آن را در یخچال بگذارید.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه پلو شاه عباسی
رسپی اصلی پلو شاه عباسی با گوشت گوسفندی است، اما اگر به گوشت قرمز دسترسی ندارید یا باید مصرف این گوشت را به دلایل پزشکی محدود کنید، گوشت مرغ یا بوقلمون هم جایگزین های مناسبی هستند.
طعم پلوی شاه عباسی را حتما امتحان کنید…
در بالا نحوه درست کردن پلوی شاه عباسی را شرح داده و گوشت های جایگزین برای تهیه این غذا را گفتیم. البته همان طور که دیدید، تهیه غذاهایی مثل پلوی شاه عباسی کمی زمان بر است و خیلی وقت ها پیش می آید که فرصت کافی برای آشپزی وجود ندارد. در چنین مواقعی روی همراهی خبرنگاران حساب کنید و با سفارش آنلاین غذا از این سایت، انواع غذاهای دلخوه خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید. این کار باعث می گردد که صرفه جویی قابل توجهی در وقت و انرژی خود داشته باشید و فرصت چشیدن غذاهای مفصل و خوشمزه را هم به شیوه ای ساده برای خود و عزیزانتان فراهم کنید.
سوالات متداول
برای تهیه پلو شاه عباسی از چه چاشنی هایی می توان استفاده کرد؟
در طرز تهیه پلو شاه عباسی ، پودر لیموعمانی، پودر گل محمدی، رب گوجه فرنگی، زعفران دم نموده، چوب دارچین و عرق هل از چاشنی های مرسوم هستند.
جایگزین گوشت برای تهیه پلو شاه عباسی چیست؟
شما می توانید برای تهیه این غذای خوشمزه، به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ یا بوقلمون بهره ببرید.
منبع: اسنپ فود