کیانیان: چندسالی است نمی دانم در جشنواره فجر چه خبر است!
به گزارش مجله گیتی رو، تهران (پانا) - سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در شرایطی برگزار می شود که خسارت کرونا به سینمای ایران حدود 700 میلیارد تومان برآورد شده و شاید برگزاری این جشنواره اولین خبر خوب سینمای ایران در ماه های پایانی سال99 باشد. البته کیانیان معتقد است هنرمند باید خالق فرصت ها باشد و نگذارد کرونا برایش مشخص تکلیف کند.
قصه تعطیلی سینمای ایران از آنجایی آغاز شد که به دلیل ضعف معیشتی خانواده ها، سینما از سبد کالای فرهنگی مردم حذف شد و دیگر کسی به سینما نرفت. ویروس کووید19 هم مزید بر علت شد و با شیوع کرونا به خاطر مسائل بهداشتی و حفظ فاصله های اجتماعی دیگر کمتر کسی به سالن های سینما رغبتی نشان داد و امروز شرایط سالن های سینما چندان مساعد نیست. وقتی قدرت خرید مردم تا حدی پایین می آید که تخم مرغ هم نمی توانند بخرند طبیعی است که اولویتی برای سینما رفتن نداشته باشند.
در این میان نگاه رضا کیانیان، بازیگر سینمای ایران به مساله آسیب رسان بودن کرونا به سینمای ایران متفاوت است. او معتقد است باید نگاهی فراتر از این فرصت ها یا آسیب ها داشت.
باید فرصت ها را ساخت
در همین رابطه رضا کیانیان، بازیگر سینمای ایران به پانا گفت: من همیشه فکر می کنم از هر چیزی باید یک فرصت ساخت چون هیچوقت هیچ کسی فرصتی در اختیار دیگری نمی گذارد. اگر این را بپذیریم خیال مان راحت می شود.
وی می افزاید: اگر این چند سال کارنامه کاری مرا ببینید همه فرصت ها را ساخته ام، البته شانس هم آوردم و خب همه شانس می آورند فقط باید یقه شانس را گرفت و نگذاریم فرار کند.
وی در پاسخ به موضوع تاثیر مثبت یا منفی کرونا بر سی ونهمین جشنواره فیلم فجر گفت: چندسالی هست که من اصلا نمی دانم در جشنواره فجر چه خبر است.
این بی خبری آقای بازیگر درحالی است که وی در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر مدیرکاخ جشنواره جهانی فجر بود و امسال نیز با فیلم آهو در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.
برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین
با این احوال با همه روزهای سختی که بر سینمای ایران گذشت و در سایه بحران ادامه دار کرونا اما این روزها مهمترین اتفاق سینمای ایران در داخل کشور موضوع جشنواره فیلم فجر است که هم اکنون، اگرچه بدون حضور تماشاچی، درحال برگزاری است.
پیش از این سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد، دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در نشست خبری دربره نحوه برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر گفته بود: جشنواره آثار یکسال تولید شده سینمای ایران را در اختیار داوران قرار می دهد و داوران 27 سیمرغ را در بخش های مختلف به آثار اهدا خواهد کرد. جشنواره با حفظ اولویت سلامت سینماگران و مخاطبان برای هیات داوران برگزار می شود. گام دوم این است که اگر ما بر اساس پروتکل ها، توانستیم فیلم ها را برای سینماگران و رسانه ها نمایش دهیم، آثار کاندیدا شده داوران را برای این طیف نمایش خواهیم داد. گام سوم این است که از 12 بهمن با رعایت پروتکل ها فیلم ها را برای مردم هم نمایش دهیم. اما در حال حاضر، در گام اول و نمایش فیلم ها برای داوران قرار داریم.
برآورد خسارت
جرقه های اولیه بحران کرونا در بازار سینما در همان روزهای میانی اسفندماه و در جریان رقابت فیلم سازها برای اکران فیلم هایشان در نوروز زده شد. فروش نزدیک به 300 میلیارد تومانی سینماها در سال 98 که اگر محدودیت ها و تعطیلی های کرونایی در روزهای پایانی اسفند نبود، می توانست به 310 میلیارد تومان هم برسد، امیدها را برای رونق بازار فروش در سال پایانی قرن چهاردهم بالا برده بود اما شیوع کرونا همه امیدها را از بین برد تا بزرگترین رکورد بازار سینمای ایران با عقبگرد 20 ساله به وقوع بپیوندند.
خسارت وارد شده به صنعت سینما تنها به فروش فیلم ها خلاصه نمی شود. اگرچه برآوردهای مختلفی در این باره وجود دارد اما بر اساس گزارشی از مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، این خسارت حدود 700 میلیارد تومان برآورد می شود. جدول زیر جزئیات این خسارت را در جدول زیر مرور خواهید کرد.
منبع: خبرگزاری پانا