رونق بازار گردشگری همسایگان ایران با ضعف خدمات در گردشگری داخلی

به گزارش مجله گیتی رو، خبرنگاران: خدمت رسانی به گردشگران داخلی از ضعف جدی برخوردار است و در کنار بی توجهی مسئولان برای ارتقای خدمات و بهبود سطح مسافرت ها، هر روز نقطه جدید گردشگری در کشورهای اطراف ایران به وجود می آید که جیب هایی گشاد برای سرمایه ایرانیان دوخته اند.

رونق بازار گردشگری همسایگان ایران با ضعف خدمات در گردشگری داخلی

اگر علاقمند به سفر با بهترین تورهای ارزان قیمت کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

چهارفصل بودن و غنی بودن ایران از حیث حوزه های متعدد میراث فرهنگی، همواره قالب اصلی شعار مسئولان برای توجیه گردشگرپذیر بودن کشورمان بوده است اما هیچ گاه به این موضوع توجه ننموده اند که در کنار از بین رفتن تنوع فصلی ایران به مرور زمان و همچنین تخریب مداوم آثار ملی و جهانی به ثبت رسیده، عدم توجه به رعایت حقوق یک گردشگر نه تنها باعث می گردد گردشگران خارجی تمایل چندانی برای سفر به ایران نداشته باشند بلکه با ایجاد بی اعتمادی بین گردشگران خارجی، آنها را برای سفر به کشورهای دیگر به جای بازدید از نقاط متعدد گردشگری داخلی ترغیب می نماید.

متأسفانه در شرایط فعلی کشور، وقتی یک خانواده قصد مسافرت و بازدید از مناطق دیدنی کشور را دارد، از همان ابتدا با مسائل متعددی روبه رو است و این مسائل در جاده، مقصد گردشگری، بازدید از نقاط گردشگری، محل اقامت و راستا برگشت وجود دارد.

قطار، هواپیما و خودرو وسایل حمل ونقل در کشور هستند که برای سفر از آنها استفاده می گردد و در حوزه گردشگری و ارائه خدمات به وسیله وسایل حمل ونقل نقدها فراوانی به مسئولان وارد است.

عدم ایمنی خودروهای سواری فراوری داخل، گرانی بلیت و قدیمی بودن ناوگان هواپیمایی و قطار در کنار عدم نظافت و ضعف سرویس دهی به مسافران، سرآغازی برای دلسردی مردم از گردش و سیاحت در کشور است. جاده های شلوغ، هتل های بی کیفیت، هرج ومرج و شلوغی هنگام بازدید از مناطق گردشگری، همگی دست به دست هم می دهند تا نارضایتی کاملی از گردشگری داخلی ایجاد گردد.

بالا رفتن هزینه گردشگری داخلی از یک سو و نواقص ذکر شده بالا از سوی دیگر باعث شده کشورهای همسایه ایران حتی کشورهایی که قدمت تاریخی آنها به اندازه تاریخ انقلاب ما هم نیست، به فکر جلب و جذب توریست ایرانی به سمت خود باشند و با ارائه ابتدایی ترین خدمات و تسهیلات، منبع درآمد هنگفتی برای خود ایجاد نمایند.

یکی از مسافرانی که سال گذشته برای تعطیلات به یکی از کشورهای همسایه رفته بود، یکی از نقاط برجسته در این سفر را رفتار بسیار خوب مسئولان هتل با مسافران اعلام و تأکید کرد: متأسفانه خدمات دهی به مسافران در هتل های کشور سطح نازلی دارد و مسئولان هم هیچ نظارت و پیگیری در این زمینه ندارند.

این فرد به سرویس های ویژه هتل های این کشور به مسافران خارجی اشاره نمود و به عنوان نمونه گفت: هنگام خروج از هتل در هر ساعت از شبانه روز حتی نیمه شب، حتما یکی از خدمه هتل از ما سوال می کرد اگر مسئله ای برای رفتن به مقصد موردنظر داریم عنوان کنیم تا آنها مشکل را رفع نمایند. آنها حتی از خانواده هایی که فرزند خردسال داشتند می خواستند فرزندشان را تا هنگام بازگشت به آنها بسپارند تا در کمال آرامش به گشت وگذار در مناطق دیدنی این کشور بپردازند.

قطعا این خدمات، سرویس های ویژه و چشمگیری نیست که به عنوان یک امتیاز خاص و فوق العاده و وسوسه انگیز، بخواهد ایرانیان را به کشورهای دیگر بکشاند اما وقتی در کشور خودمان مردم حتی از سرویس های بهداشتی در جاده ها محروم هستند و همواره باید شرایط نابسامان خودرو، قطار، هواپیما و هتل ها را تحمل نمایند و از این وضع ناله سر دهند، نتیجه آن همین می گردد که ارائه چند خدمت ساده و ابتدایی در هتل های خارجی، مردم ما را با حرص وولع و با چشمانی گرد به خارج از کشور راهنمایی می نماید.

در اینکه کشور ایران غنای لازم درباره فضاهای تاریخی و گردشگری را داراست و پتانسیل لازم برای ایجاد فضاهای جدید را دارد شکی نیست اما فرسودگی مدیریت گردشگری در کشور و نبود انگیزه لازم برای افزایش گردشگری داخلی از سوی مسئولان فعلی باعث می گردد در شرایط یکسان، مردم سفر به خارج از کشور را به گردشگری داخلی ترجیح دهند؛ همان طور که قبل از ایجاد نوسانات ارزی، مردم ترجیح می دادند به جای پرداخت هزینه های سنگین برای سفر به نقاطی مانند کیش و قشم با تحمل مشقت های فراوان، همان هزینه را بپردازند و به کشورهایی مانند امارات، کویت، ترکیه و آذربایجان بفرایند.

همین اقدامات باعث شده که به جای توسعه صنعت گردشگری داخلی، هرازچندگاهی منطقه جدیدی به عنوان هدف جدید گردشگری ایرانیان در کشورهای همسایه ایران به وجود می آید و بعد از دوبی، آنتالیا، نخجوان و نقاط دیگر، امروز شاهد این هستیم که منطقه اربیل در کشور جنگ زده عراق که همچنان با تروریسم دست وپنجه نرم می نماید و از امنیت کافی برخوردار نیست میزبان تورهای گردشگر ایران است و برای ایرانیان به بهانه های مختلف از جمله آزادی عمل، برگزاری کنسرت با حضور خواننده های لس آنجلسی و بازدید از نقاط دیدنی این منطقه، فرش قرمز پهن نموده است.

مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که هرسال جشن افزایش میزان سفرها را برگزار می نمایند و در باد و غرور این ادعا به خواب می فرایند، باید این سوال را از خود بپرسند که اگر قرار بود معدود مسافران خارجی هم که به کشور می آیند مانند هموطنان و مسافران داخلی از خودرو، قطار و هواپیماهای بی کیفیت برای سفر در کشورمان استفاده نمایند، همان اندک گردشگر خارجی هم به ایران می آمدند؟

اکتفا به مناطق گردشگری که عمده آنها میراثی تاریخی است و مسئولان فعلی کار خاصی در ایجاد آنها انجام نداده و بعضا اقداماتشان باعث از بین رفتن آنها شده، کافی نیست و مسئولان باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که در کنار حفظ این میراث، شناساندن ملی و بین المللی آنها و فراهم کردن زمینه خدمت رسانی بیشتر به مسافران، یکی از مهم ترین اهرم ها در جلب گردشگر خارجی و تغییر راستاهای هدف هموطنان از کشورهای خارجی به سوی مناطق تمام نشدنی گردشگری ایران است.

ابوتراب فرخی ،بخش اجتماعی خبرنگاران

منبع: تسنیم
انتشار: 30 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: gitiro.ir شناسه مطلب: 765

به "رونق بازار گردشگری همسایگان ایران با ضعف خدمات در گردشگری داخلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونق بازار گردشگری همسایگان ایران با ضعف خدمات در گردشگری داخلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید