رازهای شیرینی اسلایس پسته ای به روش قنادی های معروف!
به گزارش مجله گیتی رو، اسلایس پسته ای یکی از خوشمزه ترین و آسان ترین انواع شیرینی خانگی است که اغلب در مناسبت هایی مانند عید نوروز برای پذیرایی از مهمانان طبخ می گردد. اسلایس پسته و شیر عسلی را می توانید به دو روش یخچالی و در فر درست کنید. اگر شما هم هوادار شیرینی های ساده با بافت و طعم متفاوت هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه اسلایس پسته ای را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه خمیر اسلایس پسته ای
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
کره (نرم شده در دمای محیط) | 180 گرم |
آرد سفید | 300 گرم |
تخم مرغ کامل | 1 عدد |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
شکر (ترجیحا آسیاب شده) | 150 گرم |
وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
پودر هل | 1/4 قاشق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه رویه شیرینی پسته ای اسلایسی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
مغز پسته (خرد شده) | 150 گرم |
خامه صبحانه | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
عسل | 5 قاشق غذاخوری |
شیر عسلی غلیظ | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 60 گرم |
شکر | 100 گرم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیرینی اسلایس پسته ای در فر: 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه اسلایس پسته ای
طرز تهیه اسلایس پسته ای هم به صورت یخچالی و هم در فر امکان پذیر است. این شیرینی خوشمزه را می توانید با ترکیب انواع مغزها از جمله گردو به جای پسته و به همین روش هم درست کنید.
مرحله اول: مقدمات تهیه اسلایس پسته ای را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه اسلایس پسته و شیر عسلی، فر را روشن نموده و روی دمای 175 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، کف و دیواره های قالب مناسبی (ترجیحا قالب مستطیلی 30 در 20 سانتی) را با مقداری کره یا روغن مایع چرب کنید و با کاغذ روغنی بپوشانید.
کره را از یخچال خارج کنید و در دمای محیط بگذارید تا کاملا نرم گردد. تخم مرغ ها را نیز از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. مغز پسته را به صورت نگینی خرد کنید و برای اضافه کردن به رویه شیرینی کنار بگذارید.
توجه داشته باشید، در هنگام نوش جان کردن اسلایس پسته ای خوشمزه و مخصوص، پسته ها باید زیر دندان بیایند. بنابراین، نباید مغز پسته را آسیاب کنید. آرد را هم 3 بار الک کنید و کنار بگذارید تا در اولین فرصت به خمیر شیرینی اسلایس پسته اضافه کنید.
برای خرید آرد، کره، روغن مایع، تخم مرغ و مغز پسته می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: کره و شکر را مخلوط کنید
برای تهیه خمیر اسلایس پسته ای، ابتدا شکر و کره نرم را با استفاده از همزن برقی و با دور تند به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا بافت کرم رنگ و نسبتا غلیظی پیدا کند. در حین انجام این کار، حتما با استفاده از لیسک چندین بار مواد اطراف کاسه را دورگیری کنید.
برای خرید شکر می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید
حالا، یک عدد تخم مرغ کامل و یک عدد زرده تخم مرغ که قبلا از یخچال خارج نموده و به دمای محیط رسانده اید را به ترکیب کره و شکر اضافه کنید. مواد را به مدت یک دقیقه با دور تند هم بزنید. وانیل و پودر هل را نیز در کاسه بریزید و برای یک دقیقه دیگر هم بزنید.
برای خرید وانیل و هل می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: آرد را به مایه شیرینی اسلایس پسته ای اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه اسلایس پسته ای، آرد که قبلا 3 بار الک نموده اید را کم کم و به صورت تدریجی به مایه کیک اضافه کنید. یعنی، هر بار مقدار کمی از آرد را در مایه کیک بریزید و با یاری لیسک و به صورت دورانی هم بزنید (فولد کنید) تا با باقی ترکیبات به خوبی مخلوط گردد.
اگر احساس کردید خمیر خیلی شل است، می توانید تا 50 گرم دیگر آرد کم کم اضافه کنید تا به غلظت موردنظر برسید. توجه داشته باشید، خمیر شیرینی اسلایس پسته ای در عین چسبندگی نباید خیلی سفت باشد. در واقع، باید بتوانید این خمیر را به راحتی کف قالب پهن کنید.
مرحله پنجم: خمیر شیرینی را در قالب پهن کنید
پس از آماده شدن خمیر شیرینی، آن را در قالب پهن کنید. بهتر است این کار را با یاری یک وردنه کوچک، غلتک شیرینی پزی یا اتوی فوندانت انجام دهید تا خمیر به صورت یکدست و یکنواخت کف قالب را بپوشاند.
مرحله ششم: قالب شیرینی را داخل فر بگذارید
فر شما برای این که به مقدار کافی داغ گردد، حداقل به 15 دقیقه زمان احتیاج دارد. پس از گذشت این مدت، قالب را در طبقه میانی فر قرار دهید و حدود 20 دقیقه منتظر بمانید تا خمیر اسلایس پسته ای کاملا بپزد و لبه های آن طلایی گردد.
مرحله هفتم: مواد رویه شیرینی را آماده کنید
در فاصله پختن خمیر اسلایس پسته ای، باید مایه رویه شیرینی را آماده کنید. برای این منظور، مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه رویه شیرینی شامل خامه، عسل، شیر عسلی، شکر و کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. این مواد را به طور مداوم هم بزنید تا کاملا یکدست شده و با یکدیگر ترکیب شوند.
برای خرید خامه و عسل می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: پسته های خرد شده را روی خمیر بریزید
پسته های خرد شده را روی خمیر بریزید و به صورت یکنواخت در کف قالب پخش کنید. این کار را می توانید با دست انجام دهید. به این ترتیب، نهایتا همه قطعات شیرینی اسلایس پسته ای به یک مقدار حاوی پسته خواهند بود.
مرحله نهم: مایه رویه شیرینی را به قالب اضافه کنید
حالا، مایه رویه شیرینی که قبلا به صورت یکدست تهیه کردید را روی پسته ها و خمیر بریزید. این مایه را به صورت کاملا یکنواخت در سطح قالب پخش کنید. سپس، دمای فر را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و قالب را برای 20 دقیقه دیگر در بالاترین طبقه فر قرار دهید.
مرحله آخر: اسلایس پسته ای را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، رویه شیرینی اسلایس پسته ای کاملا طلایی و سفت می گردد. بنابراین، باید آن را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا کاملا خنک گردد. سپس، اسلایس پسته و شیر عسلی را در ابعاد دلخواه برش بزنید و با خلال پسته یا پودر پسته تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه اسلایس پسته ای
- توجه داشته باشید، خمیر شیرینی اسلایس پسته یک خمیر کاملا یکدست و چسبنده است که احتیاجی به استراحت ندارد.
- خمیر را به مقدار ای داخل فر قرار دهید که لبه های آن کاملا طلایی گردد.
- در ترکیبات رویه اسلایس پسته ای می توانید شکلات سفید را جایگزین شکر و عسل کنید. در این صورت باید شکلات سفید را به روش بن ماری آب کنید.
- در صورت تمایل، برای درست کردن این شیرینی می توانید از ترکیب مغز پسته و مغز گردو یا هر مغز دیگری بهره ببرید یا فقط مغز گردو بهره ببرید و شیرینی اسلایس گردویی درست کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن اسلایس پسته ای
آیا می توانیم شیرینی اسلایس پسته ای را به صورت یخچالی درست کنیم؟
بله. طرز تهیه اسلایس پسته ای یخچالی هم تقریبا مشابه همان چیزی است که در دستور بالا گفتیم. با این تفاوت که تمام اجزای مایه رویه شامل عسل، نصف پسته خرد شده، شیر عسلی، کره و خامه را باید در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم ترکیب کنید. سپس، این مایه را روی خمیر بریزید و به صورت یکنواخت پخش کنید. باقی پسته خرد شده را نیز روی مواد داخل قالب بریزید. سپس، قالب را به مدت 2 الی 3 ساعت داخل یخچال بگذارید تا رویه شیرینی کاملا خودش را بگیرد. در نهایت، شیرینی را به شکل دلخواه برش بزنید. توجه داشته باشید، رویه اسلایس پسته ای یخچالی کاملا نرم خواهد بود.
روش درست کردن اسلایس نارگیل و پسته چیست؟
طرز تهیه اسلایس نارگیل و پسته با آن چه در بالا گفتیم تا حدودی فرق دارد. خمیر اسلایس نارگیل و پسته با استفاده از سفیده تخم مرغ، آرد، پودر قند، پودر نارگیل، وانیل و شیر عسلی درست می گردد. برای رویه آن هم علاوه بر پسته خرد شده به کرمفیل، هل و گلوکز مایع احتیاج دارید.
آیا اسلایس پسته و کارامل هم با مثل اسلایس پسته ای درست می گردد؟
خیر. طرز تهیه اسلایس پسته و کارامل با دستور پخت اسلایس پسته ای تفاوت دارد.
محصولات مرتبط
بادام زمینی سرکه 35 گرم مزمز
13,500 تومان 15,000 تومان 10% تخفیف
پسته اکبری میانه 30 گرمی مزمز
33,900 تومان
مغز پسته نمکی 57 گرمی سنجابک
129,900 تومان 138,000 تومان 6% تخفیف
پودر کیک اسفنجی وانیلی 500 گرم فرمند
82,900 تومان 84,000 تومان 1% تخفیف
وانیل خرس نشان اصل 3 گرمی گلها
42,900 تومان 45,800 تومان 6% تخفیف
فلفل سیاه 80 گرمی سانتین
87,900 تومان 99,900 تومان 12% تخفیف
زردچوبه 430 گرمی پت گلها
263,900 تومان 299,350 تومان 12% تخفیف
هل 10 گرمی سانتین
35,300 تومان 39,900 تومان 12% تخفیف
عسل 900 گرمی برادران
275,900 تومان 299,500 تومان 8% تخفیف
عسل 900 گرم آذر کندو
330,900 تومان 359,000 تومان 8% تخفیف
نشاسته گل سلفونی 50گرمی گلها
19,700 تومان 19,950 تومان 1% تخفیف
آرد نخودچی 200 گرم ترخینه
47,900 تومان 53,800 تومان 11% تخفیف
آرد سفید 900 گرمی رشد
32,500 تومان 32,900 تومان 1% تخفیف
شکر 1 کیلویی برلیان
48,900 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف
شکر 1 کیلویی سوییشو
48,900 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف
خامه ساده 100 گرمی پاکبان
17,900 تومان 18,000 تومان 1% تخفیف
کره گیاهی250 گرم لیوانی مهگل
22,300 تومان 24,020 تومان 7% تخفیف
تخم مرغ 9 عددی طلقی پارسیرنگ
41,220 تومان
تخم مرغ 20 عددی پارسیرنگ
91,600 تومان
منبع: افق کوروش