تیم ملی فوتبال ایران در تونل نجات و نیمکت امید
به گزارش مجله گیتی رو، به گزارش خبرنگاران و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، فردای پیروزی شیرین تیم ملی مقابل بوسنی و هرزگوین، دبیرکل فدراسیون به همراه جمعی از اعضای کادر تیم به دعوت دراگان اسکوچیچ، برای بازدید از تونل نجات در شهر سارایوو بوسنی به این محل رفتند.
در بدو ورود، دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال ایران که شناخت خوبی از این محل داشت نکاتی را پیرامون نحوه حفر تونل در جریان محاصره سارایوو به حاضران ارائه کرد.
همچنین ویدئویی از دورانی که از این تونل حفر شد و سپس مورد بهره برداری نهاده شد برای حاضران پخش شد و توضیحاتی از سوی مسول موزه ارائه گشت.
ماجرای تونل نجات
در بهار 1992 میلادی، نیروهای صربستانی دسترسی تمام راه های ارتباطی و جاده ها را بسته بودند و حتی آمد و شد و جا به جایی غذا و دارو به شهر را قطع نموده بودند. آنها حتی راه آب، برق و گرما را هم روی مردم سارایوو بستند و شرایط وحشتناک و کشنده ای را برای مردم آن شهر به وجود آوردند. به همین دلیل، تصمیم گرفته شد تا روی یک تونل تغییراتی انجام گردد و نقشه ای را برای این تونل طرح کرد که بر اساس آن 2 منطقه به هم متصل می شدند، منطقه دوربینیا که در داخل خط محاصره صرب ها بود و منطقه بوتمیر که در سمت دیگر بود.
ساخت این تونل در سال 1993 آغاز شد و تا 6 ماه هم ادامه پیدا کرد، کارگران به صورت 8 ساعت شیفت روی این تونل کار می کردند و آغاز به کندن آن با بیل از 2 طرف کردند تا جایی که این این 2 طرف در وسط به هم رسیدند.
در سال 1994 در داخل تونل ریل با واگن کوچکی تعبیه شد که با این کار نقل و انتقال مردم و مایحتاج امکان پذیر شد. به وسیله تونل 1.120.000 نفر عبور کردند. امروز در محل سابق تونل ورودی بوتمیر موزه ای وجود دارد و 20 متر از تونل برای عبور باز است که مورد استقبال دنیاگرد ها و بازدیدنمایندگان قرار می گیرد.
در مدت بیش از هزار روز محاصره سارایوو کار انتقال غذا، سوخت، مهمات، دارو و مجروحین به وسیله این کانال صورت می گرفت.
خانم شیدا کولار زن مسلمانی که در آن ایام خانه خود را برای حفر تونل در اختیار فرماندهان و رزمندگان جنگ قرار داده بود و خودش هم به آنان یاری می کرد اکنون منزلش را در اختیار انجمن حفظ دستاوردهای جنگ قرار داده تا به عنوان موزه مقاومت، مورد بازدید علاقه مندان و دنیاگردان قرار گیرد.
دراگان اسکوچیچ و مهدی محمدنبی روی نیمکت امید در شهر سارایوو
اعضای تیم ملی در تونل نجات و روی نیمکت امید
با گذر از تونل کم ارتفاع و نمور، نیمکتی در محوطه قرار داده شده بود که روی آن نوشته بود نیمکت امید. اسکوچیچ با دیدن این نیمکت بلافاصله از دوستان ایرانی اش خواست که در کنار آن تصویری به یادگار بگیرند.
دبیرکل فدراسیون فوتبال هم گفت: امروز با تماشای آنچه در دوران سخت و سخت جنگ در بوسنی و هرزگوین رخ داد، فضای حاکم بر سارایوو در آن ایام را بیشتر حس می کنیم. نکته جالب اینکه در پس آن لحظات، با سخت کوشی و کوشش فراوان زندگی برای مردم بوسنی شیرین شد و اینک مردم این کشور با یاد عزیزان آن جنگ امیدوارانه زندگی می نمایند. شاید مرور آن روزها بی شباهت به اتفاقات امروز زندگی ما و مبارزه همه گیر مردم دنیا با ویروس منحوس کرونا نباشد. امید که بشریت با همبستگی هرچه بیشتر در مورد مبارزه با ویروس کرونا از این روزهای سخت عبور کند.
منبع: خبرگزاری مهر