با مارچوبه قلب خود را تقویت کنید
به گزارش مجله گیتی رو، مارچوبه به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامین های گروه B می تواند از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کند و میزان هموسیستئین خون را کنترل کند.
مارچوبه Asparagus officinale گیاهی است که در فصل بهار و اوایل تابستان ظاهر می شوند. میوه این گیاه قرمز خوشرنگ و دارای دانه های فراوان و به دو صورت خودرو و پرورش یافته در نقاط مختلف دنیا، از جمله ایران، وجود دارد که مهم ترین مناطق رشد و تکثیر آن در ایران ،استان های آذربایجان، اصفهان، کرمانشاه، تهران و نواحی جنوبی ایران (از جمله شیراز) است.
مهندس مهین متین زارع، کارشناس گروه فارماکوگنوزی و داروسازی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در مورد ارزش غذایی این گیاه گفت: اضافه کردن این سبزی به غذاها به معنی جذب بیشتر ویتامین E است. این گیاه دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی بوده و برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی لازم و لازم است پس برای مراقبت از قلبتان در کنار غذا مارچوبه نیز میل کنید. همچنین فولات که در این گیاه وجود دارد، اساساً برای سلامت سیستم قلب و عروق لازم و لازم است و کمبود فولات باعث ایجاد خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی و عروقی می گردد.
وی اضافه کرد: ساقه مارچوبه مانند سبزیجات خوراکی قابل مصرف است و دانه، ریشه و عصاره آن دارای خواص درمانی به خصوص مدر است. دانه مارچوبه در ساخت داروهای مدر، ملین، درمان نماینده التهابات عصبی، روماتیسم، تسکین درد دندان، تحریک رشد مو و بالاخره داروها درمان سرطان مصرف می گردد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، زارع گفت: دانه مارچوبه همچنین جایگزینی برای قهوه است. در طب چینی نیز دانه مارچوبه برای درمان بیماری های انگلی به کار می رود همچنین در فرآورده های خانگی از ساقه و عصاره مارچوبه برای درمان زخم های آکنه و پاک کردن صورت استفاده جلدی می گردد. افرادی که التهاب یا نارسایی کلیه دارند، باید در مصرف مارچوبه احتیاط نمایند هر چند واکنش های حساسیتی نسبت به مارچوبه بسیار نادر است.
منبع: همگردی