سفر به دنیای فلزکاری سنتی در ژاپن با قدمت 800 ساله ، چاقوهای معروف ژاپنی چطور ساخته می گردد؟
به گزارش مجله گیتی رو، فلزکاری در ژاپن سنتی دیرینه است و استان نیگاتا همیشه قلب ریخته گری این کشور بوده است. برای آشنایی سنت فلزکاری ژاپنی راهی ناحیهٔ سانجو در این استان می شویم. هنر فلزکاری و به ویژه مسگری شهرهای سوبامه و سانجو مشهور است. هر قطعه از ظروف با مهارت و با شیوهٔ چکش کاری سنتی ساخته می گردد. در این شهرها می توان از کارگاه های فلزکاری بازدید کرد و مهارت استادکاران را دید، اما اگر بخواهید، خودتان هم می توانید دست به کار شوید و چاقویی به سبک ژاپنی بسازید.

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور لوکس کانادا هستید با ما همراه شوید
دریافت 27 MB
یورونیوز نوشت: هاروئو هاسه گاوا، استاد یکی از کارگاه های فلزکاری سنتی در سانجو می گوید: این کارگاه آموزشی را 15 سال پیش افتتاح کردیم. هر سال 5 هزار نفر به اینجا می آیند تا کار با فلز را بیاموزند. در سالهای اخیر افراد بسیاری از خارج می آیند تا فلزکاری سنتی را اینجا تجربه نمایند.
تاریخ فلزکاری در این منطقه به هشت قرن پیش بر می گردد؛ زمانیکه در ماسه های رودخانهٔ ایگاریشی خاک آهن پیدا شد. مردم این منطقه از خاک آهن موجود در این ماسه ها فلز فراوری کردند. تیغهٔ سخت و معروف چاقوهای ژاپنی حاصل گداخت فولاد کربنی با اسید بوریک است.
فراوری هر قطعه چاقو به روش سنتی، چندین مرحله دارد و زمان زیادی می برد، این مهارتی است که سینه به سینه منتقل می گردد.
تومو ماتسومورا، رئیس کارگاه چاقوسازی توجیرو می گوید: ساختن یک چاقو به شیوهٔ سنتی دست کم دو روز طول می کشد. این سنتِ ریخته گری ژاپنی است، یعنی شیوه ای که در شمشیرسازی کهن ما به کار می رفت.
سنت کهن فلزکاری ژاپنی، امروز و در ترکیب با فناوری های جدید پیوسته در حال تحول است.
منبع: چمدان